Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

6 dobrých důvodů, proč si hýčkat nejlepší kamarádky

Kamarádky jsou pro život důležité
18. února 2012 | 06:38

Chlapi přicházejí a odcházejí, ale kamarádky zůstávají. Spolu si můžete „lízat“ rány, lovit nové objevy, nakupovat hadříky, stěžovat si na manžela, děti i šéfa a probírat, co vás napadne. Dobré kamarádky si ale musíte hýčkat, jinak o ně můžete přijít!

1. Dá se s nimi opravdu mluvit. O všem.

Chcete-li se vypovídat manželovi, buď vás po dvou minutách přestane vnímat, nebo nabídne deset řešení, o která nestojíte, a nakonec vás obviní z toho, že jste nemožně užvaněná. Tedy pokud s ním nechcete probrat princip spalovacího motoru a letošní výsledky Premier League. Jenže my se potřebujeme z problémů vypovídat, cítit sounáležitost a chceme slyšet názor těch, které jsou ze stejné planety. S nikým nemůžete být tak otevřená jako s nejlepší přítelkyní.

2. Jsou vždy na vaší straně

Můžete jim zavolat o půlnoci a vybrečet se na rameni, když se rozejdete s partnerem, nikdy neváhají, koho mají podpořit, a pochopí, že jste právě bláznivě zamilovaná, nebo naopak zavalená prací a nemáte tolik času. Vědí, že jejich čas znovu přijde. Odpustí vám dokonce, že nestíháte odpovídat na jejich textovky nebo jste o dva dny prošvihla jejich narozeniny.

3. Radují se s vámi
Kamarádky jsou pro život důležité
Autor: profimedia.cz

Že jste zhubla, získala novou práci, dostala prémie, vaše děti vzali na vysokou... Opravdové přítelkyně vám zkrátka přejí úspěch a podporují vás, i když máte naprosto bláznivé nápady. Dodávají vám sebevědomí a nikdy neříkají, že něco nezvládnete.

4. Mají vás rády takovou, jaká jste

Pro manžela musíte být krásná, božská kuchařka a divoká milenka, pro děti perpetuum mobile, pro rodiče slušná, ochotná a pracovitá. Kdežto kamarádce nevadí, když si na hlavu uvážete šátek a producírujete se po městě v zástěře. Je jí srdečně jedno, jestli umíte svíčkovou, nebo střídáte chlapy. Kdo jiný by vás měl mít rád i s chybami, kterých určitě není málo?

Kamarádky jsou pro život důležité
Autor: profimedia.cz
5. Když můžou, pomůžou

Nenechají vás chodit v šatech, které vám přidávají deset kil, pokud na večírku přeberete, stopnou vám taxi a dopraví domů, poradí vám skvělou kadeřnici, protelefonují s vámi celý kredit, když potřebujete povzbudit, a nakoupí pomeranče, když jste marod.

6. Je s nimi legrace

Pokud máte totiž opravdu blízkou kamarádku, můžete s ní být naprosto uvolněná, prožívat pocit sounáležitosti a užívat si holčičích večírků. Za posledních deset let jsem se s nikým tolik nenasmála jako se svými kamarádkami v nejrůznějších situacích – třeba když jsme v autě zpívaly hlasitě hity Michala Davida.

Autor: vin