Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak drbeme muže a jaké na ně používáme triky?

16. září 2011 | 14:01

Tohle je tajný ženský svět. Chvíle, kdy si s kamarádkou o tom „svém“ řekneme skoro všechno. A upřímně, málokdy mluvíme obdivně a zamilovaně. Jenže to je právě ten průšvih. Lepší je poradit si navzájem fígle, které nám na ně fungují.

Došlo mi to ve chvíli, kdy jsme s dvěma kamarádkami dosedly ke kafi a všechny tři spustily skoro naráz: „Ten můj mě fakt štve, nesnáším, jak mi neustále dokola opakuje ty svoje pravdy.“ Nebo: „Jsou všichni stejní, jeden neschopnější než druhý, i polici abych si přivrtávala sama.“ A už to jelo. Až po půlhodině jsem se zarazila. Tady je něco špatně.

Chlapi to ví

Jsme každá jiná, přesto se téměř všechny shodneme, že muži už nejsou, co bývali a je to s nimi bída. Jsou líní, neschopní, pasivní, nechápaví, hloupí, neumí si s námi povídat…My si z nich pak děláme legraci, přehlížíme je, hádáme se s nimi a kroutíme hlavou nad podivným „živočišným druhem“, který je tak jiný, než jsme my. A muži jsou pak jako naschvál ještě horší, línější, neschopnější…

Když jsem se na rovinu zeptala svého muže, jestli ví, co si o nich povídáme, řekl: „Vím, že mluvíte víc o těch negativních než pozitivních vlastnostech, a myslím si, že se nám trochu posmíváte.“ Není divu, že každý druhý muž to nevydrží, opustí nás a najde si jinou, která ho bude brát takového, jaký je, a on si vedle ní znovu bude cítit jako divoký lovec a statný chlap.

Autor: profimedia.cz
Moje nespokojenost na tvoje záda

Když jsem začala pátrat po tom, proč na babincích tolik kritizujeme své muže, překvapilo mě, jak jednoduchá je odpověď. Prostě jsme nespokojené s partnerem i se sebou, a protože to neumíme vyřešit otevřeně doma, snažíme se uvolnit „ventil“ alespoň s kamarádkami.

Jenže psychoterapeutka Lenka Černá říká: „Jestliže vám to ve vztahu neklape, musíte na něm začít pracovat a měnit ho.“ Srovnejte si v hlavě, jestli vám to stojí za to, a pokud ano, zeptejte se partnera, zda má i on chuť trochu rozvířit stojaté vody. Začněte zkrátka o problémech mluvit doma, ne venku, za jeho zády.

Trochu jiné brýle

Ty šťastnější z nás, ale je jich menšina, si na chlapech našly pozitivní věci a říkají si, že ten jejich je prostě úžasný a za odměnu jim to v manželství nebo partnerství klape lépe než nám, které kritizujeme. Přitom naučit se vidět na svém partnerovi to dobré je docela jednoduché.

Na chvíli přestaňte řešit jeho chyby a napište si seznam vlastností, které vás na něm baví. Možná je ten váš vtipný, pracovitý, skvělý otec… Pokud nenajdete opravdu ani jednu, je na čase zamyslet se nad tím, jestli spolu vůbec máte být.

 

Jaké fígle vám udržují manželství v pohodě?

Protože na sebe dámy prozradily věci, které by se možná jejich partnerům nelíbily, raději utajily své obličeje. O to upřímnější jsou jejich odpovědi.

Klára (50let)
Vdaná jsem přes třicet let a za ty roky jsem se naučila používat drobné lsti. Manželovi víceméně všechno odkývám, pak to poupravím a ve finále to udělám po svém. Nebo když chci někam jet (třeba festival, nebo víkendový kurz), tak se letmo zmíním a pak těsně před akcí odpovím na otázku, kam jdu. „Vždyť jsem ti to říkala před deseti dny.“ Naprosto originální je moje kamarádka. I když ví třeba půl roku dopředu, že jede někam s kámoškami (třeba cvičit na týden do Itálie), tak manželovi ani muk. Prozradí mu to až den před odjezdem. Říká, že bude stejně „řvát“, ale takhle to uslyší jen ten jeden den. V případě že by mu to řekla už půl roku předem, tak by jí to znechutil a předhazoval při každé příležitosti.

Romana (42 let)
Po dvanácti letech prvního manželství a pěti druhého jsem si vypracovala různé způsoby, jak s chlapy jednat, abych se zbytečně nerozčilovala, nedráždila je a dosáhla svého. Některé věci prostě neříkám (tajím i některá kafíčka u kamarádek), hodně chválím (i za věci, které mi připadají samozřejmé) a snažím se vymýšlet aktivity, které nás spojují. Ale protože se potřebuji čas od času pobavit bez něj, přemlouvám svého muže, ať jde občas do hospody, na výlet s kamarády nebo na fotbal. Pak není divné, že i já chci jít někam sama.

Co si šeptají o chlapech celebrity? Dozvíte se ZDE: >>

Staňte se našimi přáteli na Facebooku.

Autor: Majka Vinická, Kbak