Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Proč je důležité snít? Tajná přání se mohou vyplnit!

29. prosince 2011 | 06:00

Také jste při tom všem mytí nádobí, podepisování úkolů, běhání z práce na nákup a zase domů málem zapomněla snít? Jenže bez toho se vám ze života vytratí šťáva. Zkuste s námi rituál splněných přání!

Došlo mi to nedávno. Kamarád Honza se mě zeptal na to, o čem sním. Samozřejmě mě okamžitě napadlo vyjmenovat mu, že o šťastné rodině, skvělém muži, bytelném zdraví…

To všechno je totiž pravda, jenže na to se mě neptal. Tak jsem přemýšlela dál a řekla mu, že o svém vlastním penzionu u moře, kde bych mohla psát články a knížky a pronajímat pokoje.

Je to bláznivý sen, ale když mi došlo, že si vlastně můžu přát cokoli na světě, narostla mi křídla.

No a co, že nemám peníze ani na chajdu na Šumavě, natož na hotýlek v Řecku. Představa horkého odpoledne, kdy moře šumí a já popíjím mojito, je prostě nádherná.

Sny jsou chuť žít

Věřte, že cokoliv se může splnit.
Autor: profimedia.cz
A takhle si můžete vysnít cokoli. Že se naučíte jezdit na snowboardu, potkáte osudovou lásku, políbíte Hugh Granta… Jen musíte mít odvahu se vůbec do nějakých snů pustit.

„To už nemá smysl. Já už po ničem netoužím, jsem ráda, že jsem ráda,“ usadila mě moje jednašedesátiletá kamarádka Milena, když jsem vyzvídala, po čem touží. Kroutila jsem nad tím hlavou a zeptala se kartářky Naděždy Iždinské, jestli je to tak v pořádku.

„Někdo nemá žádná přání, protože je naprosto spokojený a nic už nepotřebuje. Ale někdy je to také důkaz toho, že člověk nemá chuť žít, nebo má nějaký vážný problém,“ vysvětlovala mi kartářka, když jsem si s ní o snech povídala.

Přestože je věku Mileny, své sny si asi hýčká. Teď prý nejvíc ten o krásném domě se zahradou. A podle ní by snít měl každý. Zvlášť když věří tomu, že se přání opravdu plní. Možná ne dnes, ani zítra, ale za pár týdnů nebo měsíců určitě.

Kde je vzít?

Jednoduše se dá říct, že co si dnes vysníte, to budete zítra žít. Vy si prostě můžete teď vymyslet svou budoucnost. A to je super představa. Jenže jak na to, když vás žádný zvláštní sen nenapadá?

Je to jednoduché. Udělejte si pohodlí někde, kde vás nikdo nebude rušit a přemýšlejte, co je pro vás právě teď důležité. Pak si v duchu představte, kdy a za jakých okolností byste se cítila opravdu šťastná.

Svá přání si hýčkejte alespoň ve snu.
Autor: profimedia.cz

Nebojte se fantazírovat a nestyďte se za to, že se vaše sny točí třeba kolem peněz. Nikdo vaše touhy nemá právo hodnotit, a vy je také nikomu nemusíte prozrazovat.

Když jsem se na ně ptala své jedenáctileté dcery, odbyla mě s tím, že o snech se přece nahlas nemluví. Pokud máte někoho, komu na sto procent věříte, tak mu je klidně vyprávějte, ale stejně klidně si je nechte sama pro sebe.

Cokoliv si přejete, může se splnit.
Autor: profimedia.cz
Někdy se plnit nemusejí

Užívat si sny se vyplatí, i když vám z nebe nepadají svalnatí milenci ani nablýskané porsche. Jednak nikdy nevíte, jestli se vám právě příští týden nesplní (možná chytnu první ve sportce a dům u moře nebude najednou až takový problém), a i kdyby ne, budete se díky nim cítit jako v ráji.

To, že si představujete své štěstí, dělá dobře vaší duši a otevírá možnost vesmíru (nebo prostě vyšším silám), aby vám alespoň nějakou radost přinesl. A to určitě za trochu času před spaním, kdy se sní tak krásně, určitě stojí.

Když se ztratí, najděte je

Ještě zpátky k mé kamarádce Mileně. Nedalo mi to a snažila jsem se z ní vymámit alespoň nějaký sen, který kdysi mívala. Sice musela chvíli přemýšlet, ale nakonec si vzpomněla.

„Snila jsem o krásném a šťastném vztahu s milovaným a milujícím mužem. Jenže to nevyšlo. Jsem sice čtyřicet let vdaná, ale s manželem si téměř vůbec nepovídáme, řešíme jen nákupy, nebo kdo nakrmí kočku a o lásce nebo porozumění nemůže být ani řeč. Je to jen přežívání ze zvyku a povinnosti. A pak mi vyprávěj, že se sny plní,“ vyčítala mi s trpkostí v hlase.

Orgasmus
Autor: profimedia.cz

Jako bych za to mohla já. Problém je v tom, že Milena na svůj sen časem zapomněla, vzdala ho nebo se na něj prostě jen „vykašlala“. A to je právě problém. Pokud máte nějaký takový ztracený sen, najděte ho, oprašte a schovejte si ho na horší časy.

Já k tomu přemluvila i svou kamarádku. Jestli se jí nakonec přece jen vyplní, nevím, ale už teď jí dává do budoucna alespoň trochu naděje. Sny se prostě nemají vzdávat téměř za žádných okolností.

Rituál splněných přání na doma:

Já kvůli němu jela do Prahy, na terasu kavárny Černá labuť a prováděla mě jím Naděžda Iždinská, ale svůj vlastní rituál si podle ní můžete udělat i sama doma.

Potřebujete k němu modrý nebo fialový papír, zlatou fixu nebo propisku a balonek nafouklý heliem.

Přát si můžete třeba lásku.
Autor: profimedia.cz
Do horní části papíru napište: Přání vyšším silám a pod něj vyjmenujte svá přání. Může jich být kolik chcete a z jakékoli oblasti.

Na konec papíru připište slovo: Děkuji. „Za každou i drobnou radost, kterou vám život přináší, je dobré poděkovat. Já děkuji za každý prožitý den. Je v tom pokora, a navíc tím do vesmíru vysíláte velmi pozitivní zprávu, která se vám v dobrém vrátí,“ vysvětluje zkušená kartářka.

Až budete mít všechna přání sepsaná, přivažte je k balonu a nechte vzlétnout k nebi. Pokud nemáte chuť shánět balonek s heliem, papírek s přáním jen schovejte do krabičky, kterou nikdo nenajde a čas od času si ho jděte přečíst.

Rituál je skvělý i pro všechny, které na žádnou magii nevěří. Když si totiž v hlavně srovnáte, co vlastně od života chcete a ještě si to napíšete na papír, má to velkou sílu.

K čemu jsou sny dobré

* Malují budoucnost na růžovo.
I kdyby se splnila jen půlka toho, co si přejete, je to přece fajn.

* Dodají vám křídla.
Když se naučíte snít a představíte si sama sebe v nějaké nádherné situaci, bude se cítit jako v pohádce.

* Zbaví vás migrény.
Není lepší recept na stres, únavu a bolest hlavy, než si před spaním v klidu představovat, že je vám krásně a co všechno si můžete dopřát. Uvolní vás to, zlepší náladu a někdy se sny natáhnou i přes celou noc, takže se vám ráno bude nádherně vstávat.

Autor: Majka Vinická, Kbak