Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nebojte se, sněte! Klidně i neslušně!

Zdá se vám o sexu?
15. října 2009 | 05:00

Erotické sny jsou skvělé. Pokud si to nepokazíte záplavou výčitek, budete si celý den připadat sexy, přitažlivá a příjemně nabuzená.

Noční život může být divoký, bohatý a vášnivý, i když ho strávíte způsobně zachumlaná v posteli. Erotické sny jsou totiž bez hranic a umějí zpříjemnit a zpestřit spoustu nudných nocí. Jsou to naše tajné světy, do kterých nikoho nemusíme pustit a kde si můžeme dovolit všechno, po čem jsme kdy toužily, nebo dokonce co by nás ani nenapadlo.

Zbytečné výčitky
Jestli patříte do kategorie žen, kterým se po probuzení z vášnivého snu nejen zalijí tváře studem, ale dokonce vás skosí výčitky svědomí, pak vám psychologové vzkazují, ať se zbytečně netrápíte. Sny se sexuálním scénářem totiž zdaleka neznamenají, že toužíte po nevěře nebo jste se svým mužem nespokojená. A pokud ještě v noční košili saháte po snáři, abyste zjistila, co vám sen chtěl naznačit, moc toho nezjistíte. „Erotickým snům nemá smysl přisuzovat jen jeden význam, vždycky je důležité vyložit ho v souvislosti s tím, komu se zdál, ale také co zažil den předem nebo co momentálně prožívá,“ říká psychoterapeut Pavel Zach.

Noční dobrodružství
Přesto série vašich erotických snů může svědčit o tom, že vám něco chybí i ve skutečnosti. Vaše sexuální energie je možná právě v pohotovosti, ale nemá se kde vybít. Když se nic neděje přes den, žádný úžasný milenec v dohledu, nebo ho sice máte, ale jeho výkon za moc nestojí, tak si sexu vaše podvědomí užívá alespoň v noci. „Někdy si přeji, aby se mi zdálo něco lechtivého, protože jinak si sexu moc neužiju,“ říká téměř čtyřicetiletá Naďa, která už je pár let rozvedená a žije sama. V jejích nočních fantaziích se objevují muži, které zná, ale také úplně nové tváře, občas se v nich objevují i slavní pánové. „Měla jsem několik erotických snů, ve kterých byl mým snovým milencem Karel Gott, přesto nemůžu říct, že by mě někdy fascinoval,“ vypráví. Ostatně postelí téměř každé z nás alespoň jednou prošel nějaký televizní idol. Tedy alespoň ve snu. „U snů s celebritami je dobré se ptát na to, co člověku symbolizují, co pro něj dotyčná osobnost znamená nebo také na to, jestli ji právě včera neviděl na obrazovce a jak to na něj zapůsobilo,“ vysvětluje Pavel Zach.

O tom se (ne)mluví
Možná máte po probuzení chuť se se svým snem podělit s partnerem. Pokud patří do kategorie veletolerantních mužů, tak neváhejte. Ale jestli jste právě prožila virtuální orgasmus se svým sousedem, kadeřníkem, nebo dokonce bratrem svého muže, raději si to nechte pro sebe. Muži jsou ješitní, a i když jim předložíte potvrzení od psychologa, že erotické sny mluví řečí symbolů, může se jich to dotknout. Trochu nečestně, zato rafinovaně a efektivně to řeší moje kamarádka Klára. „Po erotickém snu se cítím strašně vzrušeně, takže se příjemné naladění snažím využít ve prospěch manželské erotiky. Takové milování bývá skoro nejkrásnější. Nebojím se to ani vyprávět manželovi, jen s drobnou úpravou. Říkám, že v roli mého snového milovníka byl právě on. Co na tom, že to není pravda. Je to malá lež, která nikomu neublíží,“ přiznala mi tajný trik.

Chuť zakázaného sexu

Ne vždycky je váš milostný sen plný něžností, mazlení a romantického milování. Zdát se nám může o sexu s jinou ženou, se šéfem nebo o sexuálních praktikách, které nás vědomě ani trochu nelákají. Rozhodně netoužíte stát rozkročená nad svou láskou v kožené kombinéze a s bičíkem v ruce, přesto se vám dnes právě tento obraz motal ve snech. Nelekejte se skrytých úchylek. Význam snu může být opravdu na hony vzdálený tomu, co zobrazoval. Možná jen ve skutečnosti toužíte víc prosadit svou osobnost nebo se cítíte tak trochu potlačovaná.
Každopádně pokud už máte ten dar a erotické sny se vám zdají, užívejte si jejich lechtivého oparu, který za sebou zanechávají, a vůbec se za to nestyďte.

Autor: připravila: vin