Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muži milují napravené baculky, prozradil průzkum

Účastnice soutěže Dívka léta Lucie Špačková je s postavou spokojená. Ale pozor, muži milují napravené baculky!
22. června 2011 | 11:23

Snažíte se před partnerem utajit, že vaše proporce nebyly dříve dokonalé? Schováváte před ním fotky z minulosti a varovně zdviháte prst, když si kamarádky pustí pusu na špacír? Nemusíte. Zhublé ženy jsou pro muže o to víc atraktivní.

I když je to překvapivé, je to opravdu tak. Nedávný průzkum, který zveřejnil server Daily Telegraph, přinesl zajímavé výsledky. U mužů při výběru jednoznačně zabodovaly dámy či slečny, které v minulosti bojovaly s nadváhou, a porazily tak drtivě ukázněné konkurentky, jež se stále pyšní štíhlým tělem.

Děláte vše pro to, abyste svou baculatou minulost zamlčela? Vědci z University of Liverpool dokázali, že je to zbytečné. Podobné informace vám u mužů na bodech rozhodně neubírají. Právě naopak! Říkali, že jsou napravené dívky přátelštější, vyrovnanější a dostupnější. A navíc i kreativnější a emočně stálejší.

Jak výzkum probíhal?

Zapojilo se do něj 106 mužů a 96 žen. Všichni z nich dostali snímek mladé atraktivní ženy s příběhem. Ten byl pokaždé stejný. Lišil se pouze v údajích o váze a minulosti. Jednou se dotázaní dozvěděli, že žena vážila celý život stejně. Podruhé, že dříve nosila velikost XXXL. Nakonec měli účastníci říct svůj názor. Ten mužský už známe. Jak se ale vyjadřovaly ženy?

Z pohledu něžného pohlaví

Na rovinu? Byly mnohem ostřejší. Konkurentky nám zkrátka nesleví ani o trošku. O zhublých ženách mluvily zpovídané dámy jako o nevyrovnaných, líných a nedisciplinovaných. Co z toho vyplývá? Mužům svá slabá místa odkrýt můžete, ženám ale do třinácté komnaty nahlédnout nikdy nedávejte.



Autor: oli, Kbak