Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Detoxikujte se! 7 dní, které pročistí tělo

  • vyzkoušejte týdenní očistnou kúru, která kombinuje ovoce, zeleninu a zeleninovou polévku. Stojí to za to!
    18. května 2014 | 06:00

    Máte pocit, že by vaše tělo potřebovalo opravdu generální úklid? Pak vyzkoušejte týdenní očistnou kúru, která kombinuje ovoce, zeleninu a zeleninovou polévku. Stojí to za to.

  • Uvařte si polévku


    Polévka
    Autor: Shutterstock.com
    Na polévku, která je součástí téhle kúry, budete potřebovat 400 gramů bílého hlávkového zelí, 2 papriky, 200 g řapíkatého celeru, 200 gramů mrkve, 100 gramů cibule, 100 gramů rajčat, 2 pórky a 1 paličku česneku. Zeleninu očistěte, nakrájejte na kousky a dejte do 2 litrů mírně osolené vody. Hrnec přikryjte a nechte všechno vařit při mírné teplotě asi 40 minut.
  • První den je ovocný

    Na vánočním stole by nemělo rozhodně chybět ovoce! A v posledních letech nejde jen o tuzemská jablka! Sváteční talíř čím dál častěji zdobí ovoce exotické.
    Autor: archiv
    Jíte ve znamení ovoce. Nemusíte se omezovat v množství, kromě vysoce kalorických banánů jsou dovolené všechny druhy ovoce, hlavně musí být čerstvé. Dvakrát denně si dejte šálek polévky a ráno nezapomeňte na lněné semínko.
  • Druhý den ovládne zelenina


    Zelená pro ovoce, zeleninu a saláty, červená pro maso, ryby, drůbež.
    Autor: Foto scom
    Ke slovu přichází zelenina, můžete všechny druhy. Jen snídaně zůstává ovocná. Poobědvejte polévku. Nezapomínejte pít a dát si lněné semínko, tohle platí pro celý týden.
  • Třetí den, to je mix


    S některými potravinami, a to nejen s ovocem, jde hunutí mnohem lépe
    Autor: profimedia.cz
    Došlo na ovocno-zeleninovou kombinaci. Celý den jíte ovoce i zeleninu podle vlastní chuti a fantazie. Dvakrát denně si dopřejte polévku.
  • Čtvrtý den je banánový


    Banány
    Autor: Shutterstock.com
    K snídani a večeři si dejte šálek polévky. A pozor, tenhle den přichází na řadu dosud zapovězený banán. Můžete jich sníst během dne až pět. Nic víc už nejezte (tedy kromě lněného semene). A máte dovolenou i skleničku mléka, raději sójového nebo jiného rostlinného.
  • Pátý den si dejte tofu


    Tofu
    Autor: profimedia.cz
    Snídaně je ovocná, během dne můžete šálek polévky a zeleninu. Jestli už vám „leze ušima“, dopřejte si i kostku tofu sýra.
  • Šestý den přidejte rýži


    Rýže
    Autor: Shutterstock.com
    Kromě ovocné snídaně a večeře a zeleninové polévky si můžete dovolit vařenou rýži s nastrouhaným jablkem.
  • Sedmý den zůstanete u klasiky


    Dodržování pitného režimu vám zajistí energii a krásný vzhled.
    Autor: Shutterstock
    Střídejte ovoce (včetně banánů) a zeleninu, snídaně a večeře je polévková.

    K běžnému jídelníčku se vracejte postupně, hlavně počkejte se smaženým jídlem. Na ovoce a zeleninu v žádném případě nezapomínejte.

    Důležitý je při téhle odlehčující kúře i pitný režim, měla byste vypít 1,5 až 2 litry neperlivé stolní vody. A pro zvýšení čisticího účinku si každé ráno dopřejte jednu lžíci lněného semene, kterou zapijete sklenicí vody.

Autor: mac
Klíčová slova:  zdraví, detoxikace
Diskuse ke článku
.