Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chcete větší prsa bez silikonů? Dejte si fenykl, sóju a mléko

Větší prsa můžete mít i díky fenylku, nebo sóje!
5. července 2013 | 11:00

Máte mindráky z malých prsou? V tom případě máme pro vás dobrou radu: zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny, které obsahují ženské hormony estrogeny. Ty ňadra zvětší určitě.

Než se do estrogenové diety pustíte, poraďte se s lékařem. Jde o to, že hormonální potraviny, které estrogeny obsahují, nemusí být ideální v případě, že máte v rodině například rakovinu prsu… Takže co za lahůdky nám pomůže napěchovat dekolt?

1. Dejte si sóju

zdraví
Autor: Shutterstock.com

Ta je velmi bohatým zdrojem fytoestrogenů, tedy estrogenů rostlinného původu, které kromě zvětšování ňader pomáhají i zmírňovat nepříjemné stavy v období přechodu.

Ze sóji je toho k dostání spousta: skvělé je například tofu, tempeh, sojové mléko, sojové boby  - ty můžete upravit na desítky způsobů, stejně jako sojové maso.

2. Fenykl jak ho neznáte

zdraví
Autor: Shutterstock.com
V českých kuchyních je fenykl nejznámější v podobě sušených aromatických semínek, ze kterých se vaří chutný čaj proti nadýmání. Když si ho dopřávají kojící matky, nejenže zvyšuje produkci mateřského mléka, ale zvětšuje i objem prsů.

Ale ňadra pomáhá vylepšit i ženám, které nekojí! Takže když chcete být prsatice, přidávejte fenykl do jídla co nejvíc, receptů je celá řada, nemusí to být zrovna jen zmíněný čaj. Navíc se dá dneska běžně koupit v čerstvé podobě ve většině supermarketů.

3. Mléko a mléčné výrobky jsou záruka

mléko
Autor: Profimedia.cz

Mléčné výrobky jsou taky zaručená volba. Obsahují ty správné hormony, a to nemluvíme o těch, které se do nich můžou dostat prostřednictvím nepovoleného „přikrmování“ dojnic.

Mléčné hormony podporují růst prsou zcela přirozeně. Hodně viditelné je to u žen, které trpěly podvýživou a začaly jíst jogurty, pít mléko a podobně.

4. Červený jetel do čaje
Červený jetel obsahuje podobně jako sója hodně fytoestrogenů, a nejlepší je přidávat si ho sušený do čajových směsí. Dá se koupit i v tobolkách v lékárně.

zdraví
Autor: Shutterstock.com

Autor: sia