Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jóga je sport pro každého! Proč byste ji měli vyzkoušet?

29. června 2023 | 19:09

Pohybu není nikdy dost a tak, když se naskytne příležitost, měli bychom ji chytnout všemi deseti a něco pro své tělo udělat. Skvělou osvětou byl v tomto roce také Mezinárodní den jógy!

Ten ve spolupráci s drogérií ROSSMANN přinesl všem skvělou příležitost, jak nejen přivítat léto, ale také dokonale protáhnout tělo, dát si zdravý drink a pobavit se ve společnosti stejně nadšených jedinců. 

Konal se v den letního slunovratu, tedy 21. června. Akce pořádaná pro širokou veřejnost a všechny jógové nadšence vedly dvě skvělé jógové lektorky, Klára Pokorná a Zuzana Klingrová. Aby toho nebylo málo, akce se konala přímo na střeše Obchodního centra Nový Smíchov. Právě zde si od 18 hodin všichni dokonale protáhli svá těla a nutno podotknout, bylo plno.

Jóga pod širým nebem a při západu slunce byla nejen skvělým zážitkem pro všechny zúčastněné, měla i další úžasný benefit. Výtěžek ze vstupného putoval na dobrou věc. Bude věnován neziskovému projektu Fandi mámám, který materiálně podporuje maminky samoživitelky.

Autor: archiv Rossmann

Z celé akce byl k dispozici i online stream na speciálním webu www.cvictejogu.cz, jehož hlavní náplní je přinášet informace o józe a zdravém životním stylu. 

Jóga pod širým nebem

Hurá na to! Po krátkém přivítání a výborném welcome drinku se každý účastník usadil na svou jógovou podložku a nechal se unášet na vlně jógového flow za hlasu zmíněných lektorek Zuzany Klingrové a Kláry Pokorné. 

Součástí programu byly dvě krásné lekce. Zuzka Klingrová provedla všechny zúčastněné meditací, která byla připravena i pro naprosté nováčky, kteří zkrátka neví, jak na to. Cílem bylo ukázat, že meditace není třeba se bát a to se také náležitě povedlo. 

Po napojení na svůj dech a zklidnění mysli následovala flow lekce s Klárou Pokornou. Ta za zvuku moderní pop hudby všechny dokonale zvedla ze židle. Nechyběl ani skvělý humor, který všem přítomným kouzlil úsměv na rtech po celou dobu cvičení.

Autor: archiv Rossmann

K čemu je dobrá jóga? 

Jóga jako pradávná filosofie je určená nejen k protažení zatuhlých svalů, ale hlavně ke zklidnění mysli a návratu k plné kapacitě svého dechu. Ten řada lidí využívá nesprávně a nedostatečně. Za pomoci jógových technik však tento problém může zvládnout naprosto každý!

A tak na závěr jedna rada, pokud se chcete cítit skvěle a být fit, tak zkrátka #cvictejogu. Sami uvidíte, jak dobře a uvolněně se po ní budete cítit. 

Autor: Valentina Lebová
Video se připravuje ...