Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To nejlepší pro zdravá záda vašich dětí? Školní batoh Step by Step GRADE

20. července 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Jako správný rodič chcete pro své děti logicky to nejlepší. Zvlášť když jde o jejich zdraví. V průběhu školního roku dostávají zabrat jejich drobná záda, na kterých musí nosit těžké učebnice a další školní pomůcky. S výběrem batohu si proto dejte na čas. Poradíme, na co se zaměřit, abyste byli spokojeni vy i vaše děti.

Byť by se na první pohled mohlo zdát, že výběr toho nejlepšího batohu pro vašeho školáka či školačku bude oříšek, není tomu tak. Důležité jsou zejména tři parametry. Tím prvním je ergonomicky tvarovaná a polstrovaná zadní část batohu. Díky ní budou mít záda dostatečnou oporu a dojde k rovnoměrnému rozložení celé váhy obsahu. Zabrání se tak křivení páteře a podpoří se i jejich budoucí vývoj. S tím souvisí hmotnost prázdného batohu, která by neměla přesáhnout jeden kilogram.

Autor: HAMA spol. s r.o.

Nezbytnou výbavou batohu jsou i reflexní prvky, jež na dítě upozorní i ve tmě či šeru, což je obzvláště důležité v silničním provozu.

A to vše, plus ještě něco navíc, plní flexibilní školní batohy Step by Step GRADE, které jsou vhodné pro žáky 1. až 4. tříd. Školní batoh obsahuje jednu vnitřní přehlednou kapsu, vnější přední kapsu a dvě boční kapsy na láhve s pitím.

Autor: HAMA spol. s r.o.

Zdravá záda bez kompromisu

Zadní strana batohu Step by Step GRADE je ergonomicky tvarovaná s měkkým prodyšným polstrováním. Polstrované jsou i popruhy na ramena ve tvaru S, které se nezařezávají do ramen a dobře a pevně sedí. Otočný mechanismus uvnitř batohu navíc umožňuje nastavení ramenních popruhů přímo na zádech.

Autor: HAMA spol. s r.o.

Praktické jsou i háčky na popruhu, které slouží pro zavěšení konců popruhů tak, aby školákům nepřekážely v chůzi a v manipulaci s batohem. Dotahovací pásky na ramenním popruhu slouží k tomu, aby batoh k zádům dítěte dokonale přilnul a volně nevisel.

Součástí batohu je i odnímatelný výškově nastavitelný hrudní popruh vhodný zejména pro drobné děti s úzkými rameny – ten zajistí fixaci batohu na zádech. Nechybí ani bederní pás, který je nezbytný pro optimální rozložení hmotnosti batohu mezi ramena a bedra a jeho vycentrování doprostřed zad.

Autor: HAMA spol. s r.o.

Bezpečně na chodníku i po silnici

Na batohu je dostatečné množství reflexních prvků, jež jsou na přední straně, po bocích i na ramenních popruzích. Dítě je tak dobře viditelné ze všech stran, což je obzvláště důležité v silničním provozu za špatného počasí.

Praktičnost, kterou přivítáte vy i vaše dítě

Výrobci batohu mysleli i na uchování svačin. Proto má přední kapsa termoizolační vrstvu pro zachování studených i teplých jídel. Díky tomu zůstane každá svačina čerstvá. Láhev s pitím zase děti snadno umístí do jedné ze dvou postranních kapes. Ty mají navíc ve spodní části malý otvor, který má praktickou funkci – případná vylitá tekutina vyteče a nepoškodí učební pomůcky uvnitř batohu.

Praktické jsou rovněž gumičky ve víku batohu sloužící pro uložení penálu. Díky nim tato objemná pomůcka na psací potřeby v batohu nepřekáží a její uložení v klopě navíc šetří záda. Zatěžuje totiž ramena svrchu. Zadní přihrádka uvnitř batohu je určena pro těžší učebnice, čímž se také zajistí rovnoměrné rozložení hmotnosti na celá záda.

Autor: HAMA spol. s r.o.

Každý den „nový“ batoh

Děti navíc můžou měnit vzhled batohu podle svého gusta, a to díky vyměnitelným 3D obrázkům. Jeden den tak jejich školní batoh může zdobit obrázek s jednorožcem, druhý s delfínem a třetí třeba s vesmírnou raketou. O jejich ztrátu se přitom bát nemusí, na batohu drží díky magnetu.

A skvělá zpráva na závěr? Na ekologický batoh, který je vyrobený z 37 PET lahví, a šetří tak životní prostředí, se vztahuje prodloužená záruka 4 roky.

Ergonomické školní batohy Step by Step GRADE pořídíte na stránkách hamaskola.cz nebo u vybraných prodejců.

Autor: HAMA spol. s r.o.

Video se připravuje ...