Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak můžeme vlasy ozdravit po zimě? Co doporučuje kadeřnice a co dermatoložka?

Co pomáhá na vypadávání vlasů? Kadeřnice a dermatoložky radí
14. března 2020 | 06:00

Těšíte se, až sundáte čepici a necháte na hlavu dopadat jarní sluníčko? Zkontrolujte, co s vašimi vlasy provedla zima. Vlasy v zimě určitě trpěly. Velkou zátěží byly přechody z mrazu do hodně vytopených místností. Suchý vzduch vlasy vysušuje, a ty tak ztrácejí sílu a lesk. Nošení čepic způsobilo, že se vlasy rychleji mastily.

Kromě vnějších vlivů se na kvalitě vlasů podepsal i zimní jídelníček, který v tomto období obsahuje většinou více zdrojů tuků a cukrů, méně ovoce a zeleniny. Není tedy divu, že je kštice před jarem bez lesku a vlasy hodně padají. Jeden vlas roste 2 až 6 let, pak vypadne. Každý den vlasy vyrostou v průměru o 0,2 až 0,45 mm.

„Doporučuji zaměřit se na ozdravění jídelníčku a také poskytnout vlasům dostatek živin ve vlasové kosmetice. Vybírejte tu, která neobsahuje tenzidy jako SLS/ SLES. Vysušují jak pokožku hlavy, tak vlasy,“ říká Michaela Gabrišková, kadeřnice pražského studia OliOla Organic Beauty.

Radí vybírat přípravky s přírodními vyživujícími složkami: „V salonu využíváme vlasovou péči s biodynamicky pěstovanými extrakty nebo s výtažky z divoce rostoucích rostlin, které jsou bohaté na látky posilující vlasové vlákno. K nim patří citron, makadamiový olej, extrakt z anýzu a arganový olej.“

Kosmetické produkty mají malý vliv

Nic nejde hned. Je nutné si uvědomit, že vlasy vyrůstají z vlasového folikulu, kde se utváří jejich struktura. Všechny látky, které jsou ve vlasu obsaženy, se do něj dostávají ve chvíli jeho vzniku. Takže vlasy, které vidíme na hlavě, jsou již výsledkem práce našeho těla.

„Z toho vyplývá, že produkty nanášené na vlasy

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: lac
Video se připravuje ...