Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Užijte si léto bez průjmů, teploty či alergie. Je tu snadná prevence!

3. července 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Popsané obtíže skutečně patří k těm nejčastějším problémům, jež mohou dovolenou nepříjemně zkomplikovat. V případě střevních obtíží se většinou jedná o nepřipravenost naší střevní mikroflóry na specifickou gastronomii jiné země, což se týká i výskytu mikroorganismů (například ve vodě), na které nejsme zvyklí. 

Pro udržení a obnovu střevní mikroflóry jsou vhodná probiotika. Z hlediska bezpečnosti je jejich podávání na rozdíl od ostatních možností velmi bezpečné, jelikož probiotika sama tvoří součást vlastní střevní mikroflóry zdravých jedinců. Dále je vhodné užívat vitaminy skupiny B a vitamin K, protože regenerují střevní sliznici, snižují únavu a vyčerpání, přispívají k normálnímu energetickému metabolismu. Velkým přírodním pomocníkem jsou také borůvky, protože díky tříslovinám, organickým kyselinám, vitaminům, minerálům a dalším látkám dokážou vázat a odvádět z organismu škodlivé látky a též mírnit zánět a dráždivost střevní sliznice.

Všechny zmíněné látky včetně probiotik obsahuje v lékárně dostupný přípravek Enterina, vhodný pro děti už od 6. měsíce života i pro dospělé. Dá se užívat preventivně k udržení fyziologického stavu střevní sliznice, pokud se chystáme na dovolenou do destinací, kde lze předpokládat jiné stravovací zvyklosti či možnou nákazu.

Autor: inPharm

Co se týká ostatních zmíněných problémů, je známo, že opalování anebo fyzická sportovní aktivita oslabují protiinfekční imunitu, posilují výskyt alergických reakcí a produkují nadměrné množství volných kyslíkových radikálů (oxidační stres), a proto je důležité preventivně užívat zejména vitamin C.

Doporučuji lipozomální formu vitaminu C (Lipo-C-Askor), která se oproti obyčejným přípravkům několikanásobně více vstřebává do organismu, přičemž udržuje jeho dostatečnou hladinu pro antioxidační kapacitu a pro vybalancování imunitního systému tak, aby na jedné straně posiloval imunitu proti infekcím a na straně druhé oslaboval její nežádoucí alergické reakce.

Autor: inPharm

Uvedené přípravky jsou k dostání v každé lékárně anebo na internetové lékárně www.samoleceni.cz nebo www.lekarna.cz.

Video se připravuje ...