Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chat: Letní chyby v péči o pleť. Jak se jim vyhnout?

5. června 2017 | 15:12
Prezentace klienta |

V letních měsících se častěji pohybujeme na sluníčku a tomu je třeba přizpůsobit i péči o naši pleť. Zanedbaná péče totiž může podpořit tvorbu vrásek. Pokud nechcete během prázdnin zestárnout o několik let, věnujte pokožce zvýšenou pozornost. Že nevíte jak? Na to se můžete zeptat paní Ing. Evy Štěpánkové, která je zakladatelkou kosmetické firmy Ryor. Chat proběhl 13.6.

online chat
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je během léta vhodné používání make-upu, nebo je lepší ho v letních měsících zcela vynechat? Jakou alternativu případně doporučujete? Děkuji, Petra (Petra)
Foto
Dobrý den, make-up klidně můžete používat a zároveň je to druhá část ochrany pokožky. Naše make-upy jsou velmi lehké http://www.ryor.cz/cz/produkty/decorative-care/
Můžu se zeptat jak nejlépe hydratovat pleť v létě? (Verča)
Foto
Doporučuji Hydratační sérum s ceramidy http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/hydratacni-serum-s-ceramidy/ a Kyselina hyaluronová - gel http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kyselina-hyaluronova---gel/ Sérum na noc pod noční krém a Kyselinu hyaluronovou pod denní krém. To je nevyšší možný efekt hydratace.
Dobrý den , jsou vaše přípravky také pro alergiky? Děkuji (Novotná Petra)
Foto
Dobrý den, ano, ale je samozřejmě nutno všechno vyzkoušet, každý alergik má pleť jinou. Máme přípravky z řady Cannabis Derma Care http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/ která je přímo pro alergiky a atopiky a druhou řadu Derma Care http://www.ryor.cz/cz/produkty/derma-ryor---pece-o-podrazdenou-pokozku/
Na různých webových portálech či blozích se dočtete, že aby vám opálení déle vydrželo, je dobré používat peeling. Je to pravda?(Šárka 27)
Foto
Určitě, před opalováním je dobré použít peeling, vyzkoušet můžete náš úžasný Zjemňující cukrový peeling http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/zjemnujici-cukrovy-peeling-lemongrass/ následně použít ochranný přípravek a tak vám opálení i déle vydrží.
Je určitě nutné používat po dni stráveném na sluníčku krémy po opalování? Nestačí jen běžný hydratační krém? Děkuji(Alžběta 25)
Foto
Po opalování samozřejmě můžete používat i jiné vysoce hydratační a klidnící prostředky. Ideální po opalování je například http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/hydrofilni-olej-pro-koupel-a-sprchu/
V loňském roce jsem si na slunci popálila dekolt. Skvrna po puchýři již zmizela. Jakou péči po slunění byste mi doporučila. Je mi 17 let.(Beata)
Foto
Rozhodně se při opalování chránit ochrannými prostředky s SPF 50 http://www.ryor.cz/cz/produkty/sun-care---opalovaci-pripravky---pece-po-opalovani/opalovaci-krem-spf-50-–-vysoka-ochrana/ organismus si tyto zátěže během života pamatuje a sčítá. Kromě vysoké ochrany také dostatečně pijte.
Dobrý den, kolik hodin můžeme denně strávit maximálně na sluníčku, abychom neohrožovali svoji pleť? Co doporučujete jako nejlepší přípravek proti opalování. Děkuji,(Šátka)
Foto
Dobrý den, jestli se nechcete vůbec opálit, natírejte se několikrát denně ochrannými prostředky s SPF 50 http://www.ryor.cz/cz/produkty/sun-care---opalovaci-pripravky---pece-po-opalovani/opalovaci-krem-spf-50-–-vysoka-ochrana/ Maximální čas by měl být kolem 4 hodin.
Dobrý den, bojuji s kruhy pod očima, nevíte, čím to může být, případně jak tomu předejít? Děkuji(Milan)
Foto
Dobrý den, kromě krému Kavidermu http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/kaviderm-–-krem-na-redukci-kruhu-a-vacku-pod-ocima/ hodně pijte a je potřeba čistit organismus http://www.ryor.cz/cz/produkty/caje-a-nativni-strava/lymfodren--nalevove-sacky/
Dobrý den, co znamená speciální letní péče? Měla bych používat hydratační krémy častěji přes den nebo jsou speciální přípravky, které bych měla používat?(Magda V.)
Foto
Dobrý den, přes den jsou krémy, které obsahují ochranu SPF 15 nebo 30 a chrání pleť před UVA zářením, které je všudypřítomné nejen během letního období. Chrání pleť před narušením kolagenových a elastinových vláken a zabraňuje před nežádoucí pigmentací. http://www.ryor.cz/cz/produkty/cilena-ochrana-pleti/
Když mám hodně pih, musím se pleti věnovat v létě speciálně?(Hanka)
Foto
Záleží zda je chcete nebo ne :) Při pihách je často pleť sušší, tedy je potřeba více hydratovat. Pokud byste se jich chtěla zbavit, je lepší až na podzim.
Je krém na opalování v létě dostačující? (Pavlína)
Foto
Je, ale musí se nanášet opakovaně. Zhruba po 4 hodinách, protože během slunění se otíráte o osušku či smýváte jej vodou.
Máte nějaký tip, jak dobře pečovat o krk a delkolt po slunění? Je mi 35 let.(Kristýna)
Foto
Doporučuji Zpevňující emulzi http://www.ryor.cz/cz/produkty/body-form---modelace-tela/zpevnujici-emulze-na-telo-s-rostlinnymi-extrakty/ aplikovat na krk a dekolt. Alespoň jedno týdně udělat masku http://www.ryor.cz/cz/produkty/profesionalni-produkty-urcene-pro-maloo-chodni-prodej/maska-s-kyselinou-hyaluronovou/
Když přijdu od vody, umyji si obličej emulzí, dočistím tonikem a dám si noční hydratační krém. Mám smíšenou pokožku, je mi 30 let. Je to dostatečná péče po celodenním slunění?(Klára)
Foto
Záleží jakou emulzí. Nesmíte pleť moc vysušit. Tedy doporučuji Dvoufázovou http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/dvoufazova-odlicovaci-emulze-pro-vsechny-typy-pleti/ a následně tonikum dle typu pleti a noční hydratační krém, pokud vyhovuje. Pokud máte T-zónu, doporučuji na tyto partie sušší krém než na zbytek obličeje.
Dobrý den, mám či nemám si dávat denní krém pod opalovací krém? (Dita)
Foto
Dobrý den, nemusíte. Naše opalovací krémy jsou jemné a ochranné http://www.ryor.cz/cz/produkty/sun-care---opalovaci-pripravky---pece-po-opalovani/ pokud nejste příliš přesušená. Pokud byste byla přesušená, použijte denní krém dle potřeby.
Jak nejlépe pečovat o svou pleť na dovolené(Moje pleť je problémová, na stupnici 0/10 asi 6 nebo 7. Děkuji Vám za odpoveď(XYZ)
Foto
Je důležité určit typ problému. Pokud myšleno aknotická pleť, používejte naši řadu Aknestop http://www.ryor.cz/cz/produkty/aknestop/. Základem všeho je důkladně čištění. Na dovolené, pokud bude hodně slunce samozřejmě používat ochranné opalovací prostředky http://www.ryor.cz/cz/produkty/sun-care---opalovaci-pripravky---pece-po-opalovani/ Pokud se vám pleť mastí lehce a není přímo aknotická, vyzkoušte Konopný korekční krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-korekcni-krem-pro-pro-lematickou-plet/
Dobrý den, Hraji hokej a často se potím a v návaznosti na to se mi usazují póry a také pupínky (beďary) Samozřejmě se po tréninku myji, ale mám pocit, že se to celí stihne v průběhu tréninku/zápasu.Máte náký tip. děkuji mooc(Tomáš)
Foto
Dobrý den, základní je denní čištění. Večer http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/myci-gel-s-mineraly/ a následně tonizace http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/bylinne-tonikum-pro-normalni-a-smisenou-plet/. Ráno použijte jen tonikum. Jednou týdně můžete vyzkoušet Masku na černé tečky http://www.ryor.cz/cz/produkty/aknestop/maska-na-cerne-tecky/ a velmi osvědčený je Konopný korekční krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-korekcni-krem-pro-pro-lematickou-plet/ který používejte ráno i večer na vyčištěnou pleť.
Dobrý den, chystám se na dovolenou a předpokládám, že budu vystaven velkému slunečnímu záření. Uvítal bych radu jakým způsobem pečovat o pleť. Děkuji(František)
Foto
Dobrý den, denně používat opalovací přípravky, nejlépe 30, pokud je to skutečně vysoké záření, na obličej 50 a během dne opakovat http://www.ryor.cz/cz/produkty/sun-care---opalovaci-pripravky---pece-po-opalovani/ Večer osprchovat Hydrofilním olejem http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/hydrofilni-olej-pro-koupel-a-sprchu/ a následně Ultramastné tělové mléko http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/ultramastne--telove-mleko/
hezký den, myslíte, že make up pleti v letních měsících škodí?(sylva)
Foto
Dobrý den, absolutně ne, naopak je to další ochranná vrstva před sluncem. Vyzkoušejte naše výrobky z Decorative Care, které jsou velmi příjemné a lehké http://www.ryor.cz/cz/produkty/decorative-care/
Dobrý den, poradila byste mi jak se zbavit pigmentových skvrn, které se mi začaly dělat na obličeji a bojím se, aby je sluníčko ještě více neztmavilo. Je mi 40 let.(Petra)
Foto
Dobrý den, první využijte Enzymatickým peelingem jednou týdně po dobu 5 minut http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/enzymaticky-peeling-/ následně použijte Depigmentační krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/intenzivni-osetreni-pleti/depigmentacni-krem/ 1-2x denně a následně na ochranu Trio-aktivní krém SPF 30 http://www.ryor.cz/cz/produkty/cilena-ochrana-pleti/trio---aktivni-krem-spf-30/
Co doporučujete použít pod noční krém během léta pro smíšenou citlivou pokožku obličeje, věk 38 let. Děkuji za doporučení.(Ilona)
Foto
Doporučuji použít Revitalizační sérum s arganovým oleje, který je suchým olejem a tedy na Vaši smíšenou pokožku ideální http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/revitalizacni-serum-s-kyselinou-hyaluronovou-a-arganovym-olejem/
Dobrý den, dotaz možná trochu mísu.... nedávno jsem po několika měsících sundala prodloužené řasy. Ty mé jsou opravdu v příšerném stavu, pravidelně si je potírám olivovým olejem, ale výsledky jsou mizivé. Myslíte, že můžu použít váš Amarantový olej a potírat s ním řasy? děkuji(Radka)
Foto
Dobrý den, ano, můžete, nejlepší je ale využít Arganový olej http://www.ryor.cz/cz/produkty/arganovy-olej/arganovy-olej/ který se také používá na roztřepené konečky vlasů. Je to suchý olej. Potírejte pomocí vatové tyčinky.
Vždy v lete se mi zhorší plet, jsem neustale mastna, dělá se mi akne. myslite, ze je to zpusobene pocenim? Co rikate na matujici kremy? dekuji(jana)
Foto
Jano, doporučuji použít náš Konopný korekční krém pro problematickou pleť http://www.ryor.cz/cz/produkty/canna-is-derma-care/konopny-korekcni-krem-pro-pro-lematickou-plet/ kde je matování zaručeno a likviduje problematických partií a pupínků a zkuste využít Matující krém s pudrovým efektem http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/matujici-krem-s-pudrovym-efektem/ který je velmi osvědčený a oblíbený.
dobrý den, hrozně špatně se opaluji a už jsem si asi zvykla, že budu věčně bledá... je nutné používat opalovací krém, když používám make up? lze ho použít místo denního krému? moc děkuji za odpoved(aneta)
Foto
Dobrý den, ideální řešení je Duo-aktivní SPF 15 pro ochranu pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/cilena-ochrana-pleti/duo-–-aktivni-krem-spf-15/ který ochrání Vaši pleť. Pro lehké tónování pleti i pokožky celého těla použijte Samoopalovací mléko http://www.ryor.cz/cz/produkty/face---body-care/samoopalovaci-mleko/
Dobrý den, mám rozšířené pory (černé tečky na nose). Bohužel v těchto vedrech se mi make up během několika hodin úplně rozteče a já nevím, jak pory maskovat. Přece se nemůžu každou hodinu 3x přepudrovávat. Nemáte nějaký tip:( Myslíte, že se černých teček dá definitivně zbavit? Chodím na kosmetiku, už jsem vyzkoušela několik výrobků a stále na to trpím. děkuji(Martina)
Foto
Dobrý den, začněte používat Masku na černé tečky http://www.ryor.cz/cz/produkty/aknestop/maska-na-cerne-tecky/ Používejte jednou týdně, 5 minut, viz. odkaz. Ideální na tyto problémy je používat Matující krém s pudrovým efektem http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/matujici-krem-s-pudrovym-efektem/ který dokonale zmatní pleť.
Dobrý den, stačí se proti sluníčku namazat opalovacím krémem, nebo doporučujete ještě něco před tím? Děkuji.(Jiří)
Foto
Dobrý den, co se týče pleti obličeje je dobré používat opalovací přípravek na vyčištěnou pleť. Aplikaci opalovacího přípravku opakujte po osušení, setření ručníkem.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký krém by byl pro mě nejvhodnější? Je mi 31.let a za poslední rok se mi udělaly vrásky hlavně kolem očí, úst a povadly mi víčka. Mám pocit, že jsem zestárla o 10 let a to používám krémy na vrásky. Chtěla bych se proto zeptat, co dělám špatně a jak zabránit předčasnému stárnutí? Jaký krém by byl pro mě nejvhodnější vzhledem k mému věku? A ještě bych se chtěla zeptat, jestli je nějaký krém na krk, protože na něm se mi také dělají vrásky :-( Děkuji za odpověď a přeji krásný den. (Ivana)
Foto
Dobrý den, v 1.řadě je potřeba zabývat se čištění pleti, které podmiňuje kvalitu pleti až ze 40%. Tedy první krok čištění pleti http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/dvoufazova-odlicovaci-emulze-pro-vsechny-typy-pleti/ a následně tonikum http://www.ryor.cz/cz/produkty/odlicovani--cisteni-a-tonizace/bylinne-tonikum-pro-normalni-a-smisenou-plet/ protože jinak se krém nedostane vůbec do pokožky. Doporučuji krém http://www.ryor.cz/cz/produkty/morske-rasy/krem-s-kyselinou-hyaluronovou-a-kmenovymi--unkami/ který je vhodný pro kategorii 30 a drobné vrásky účinně vyhlazuje, stimuluje tvorbu kolagenu, elastinu. Vyzkoušejte tyto přípravky a napojte se na nás na www.ryor.cz
Dobrý den, paní Štěpánková, je mi 57. let, mám smíšenou plet. Co mi prosím doporučíte z Vaší řady Ryor na plet přes léto. Děkuji.Laura(Laura)
Foto
Dobrý den, doporučuji Trio -aktivní SPF 30, který perfektně pomáhá filtrovat sluneční paprsky a je výborně regenerační.