Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pojídání holubů z nosu podporuje imunitu, svědčí i zubům

Výzkum vycházel z předpokladu, že tělo si samo řekne, co potřebuje.
19. května 2017 | 06:00

Zapomeňte na všechno, co vám říkali rodiče a učitelé. Šťourání se v nose je nejen přirozené, ale dokonce i zdravé. Pojídání nudlí a holubů z nosu totiž zvyšuje obranyschopnost organismu.

Přišel s tím už před lety rakouský plicní lékař Friedrich Bischinger. Podle něj je šťourání se v nose přirozenou reakcí člověka, kterému něco překáží, aby mohl volně dýchat. Prst v nose prostě jen nahrazuje kapesník. No a co?

Druhým překvapivým tvrzením je, že pojídání vlastních holubů vlastně posiluje imunitu. Tým rakouských lékařů, který prováděl výzkum na toto poněkud společensky ožehavé téma, tvrdí, že pokud budete jíst holuby z nosu, vyhne se vám nejen rýma, ale i vředy, zubní kaz nebo AIDS. V nose se totiž shromažďuje velké množství bakterií, které pokud se dostanou do střev, mohou působit jako zázračný lék nebo jako prevence na celou řadu nemocí.

Britský deník The Independent zveřejnil výsledky studie, podle níž holubi, respektive suché z nosu, obsahují glykoproteiny – slinné muciny, které v ústech fungují jako ochrana proti bakteriím, které způsobují zubní kaz. Tyto glykoproteiny jsou na sliznicích a podílejí se na tvorbě hlenu. Výsledky výzkumu jsou prý dokonce tak senzační, že vědci uvažují o výrobě hlenu syntetického, který by se mohl přidávat do zubních past a žvýkaček.

Další způsoby, jak podpořit imunitu, najdete v našem videu:

Video se připravuje ...
Pediatr a homeopat Tomáš Karhan o tom, jak mohou homeopatika pomoci s imunitou • VIDEO: Adam Balažovič


Tvrzení Friedricha Bischingera podpořil kanadský profesor biochemie na Saskatchewanské univerzitě Scott Napper. Ten dokonce provedl test na svých studentech, které rozdělil na dvě skupiny. Jednu nechal pojídat obsah vlastního nosu a druhá se musela tohoto zlozvyku vyvarovat.

Oběma pak vstříkl do nosu kontrastní látku, aby poznal, jak bakterie po těle putují. Závěry výzkumu na malém vzorku jeho domněnku potvrdily. Pojídání holubů z nosu opravdu zvyšuje imunitu a prospívá zdraví. Vycházel přitom z předchozích studií, které dokázaly, že pečlivé dodržování hygienických pravidel a norem vede ke snížení imunity, vyššímu výskytu alergií a autoimunitních onemocnění.

Způsoby, jak posílit imunitu pomocí přírody, najdete na mojezdravi.cz

Autor: Kateřina Erbsová
Video se připravuje ...