Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aby vás letos již chřipka neskolila. Poradíme, jak na ni!

23. listopadu 2016 | 08:00
Prezentace klienta |

Zima je tu a s ní období chřipek a nachlazení. Časté výkyvy teplot, sychravé počasí a přechody z tepla do zimy. To jsou jen některé z příčin chřipkových onemocnění. Přestože chřipková sezóna přichází každý rok v podobnou dobu, dokáže zaskočit velké množství lidí nepřipravených a umí pěkně potrápit. Jak se tedy tomuto nepříjemnému neduhu chytře a snadno vyhnout?

Chřipku není dobré podceňovat!

Bohužel, ač na první pohled působí jako méně vážné onemocnění, onemocní jí ročně statisíce lidí a nemalé množství z nich chřipce zcela podlehne.

Jaké jsou její nejčastější příznaky?

- horečka
- ucpaný nos
- bolest hlavy
- bolest svalů a kloubů
- bolest v krku
- vlhký nebo suchý kašel

Pokud už se chřipce nebo nachlazení nedokážete vyhnout, lze alespoň zmírnit její průběh.

Autor: Vicks

Odpočívat – spánek a dodržování klidového režimu obecně jsou při jakékoli nemoci důležitou součástí léčby. Spánkem lze tělo posílit pro boj s tělesnými neduhy.

Hodně pít – dostatečný přísun tekutin zabrání dehydrataci, pomáhá odplavovat toxiny z těla a také napomáhá rozpouštění hlenu.

Dbát na přísun vitaminů – důležitý je zejména vitamin C, ideálně v přírodní formě (citronová šťáva, kysané zelí, ovoce, zelenina).

Autor: Vicks

A když to nestačí…

Všichni to znáte, jestli nás něco při chřipce dokáže opravdu potrápit, je to vysoká horečka, nepříjemný kašel a rýma. Těch se ale bohužel jen odpočinkem nezbavíte. Rychlejším a účinnějším způsobem je vždy návštěva lékárny a zakoupení některého z vybraných přípravků.

Které pomáhají?

Vhodné jsou ty s obsahem přírodních složek, které pomáhají stimulovat imunitu (vitamin C, zázvor, med), usnadňují vykašlávání (med, šalvěj, mateřídouška) a umožňují lépe dýchat (eukalyptus, mentol, máta). A přesně to nabízí léčivé přípravky Vicks, spojení účinných látek s dotekem přírody.

Komplexním řešením více příznaků chřipky a nachlazenínajednou jsou horké nápoje Vicks SymtoMed. Tyto preparáty obsahují vedle účinných aktivních látek také přírodní složky a s nemocí si umí efektivně poradit. K dostání jako rozpustný prášek pro přípravu horkého nápoje.

VICKS SymptoMed Complete citrón - jediný horký nápoj, který kromě úlevy od horečky, bolesti hlavy, bolesti svalů a kloubů, bolesti v krku, ucpaného nosu, přináší úlevu i od kašle. Obsahuje paracetamol pro boj s horečkou a bolestí, fenylefrin na ucpaný nos a léčivou látku s názvem guaifenesin, která ulevuje od kašle. Obsahuje: paracetamol 500 mg, guaifenesin 200 mg, fenylefrin 10 mg. K dostání v balení po 5 a 10 sáčcích.

VICKS SymptoMed Forte - horký nápoj, který díky vysoké koncentraci paracetamolu působí především proti horečce a bolesti v prvních dnech chřipkového onemocnění. Obsahuje: paracetamol 1000 mg, fenylefrin 12,2 mg. K dostání v balení po 5 a 10 sáčcích.

VICKS SymptoMed Classic citrón - klasická kombinace osvědčených účinných látek pro úlevu od příznaku chřipky a nachlazení. Účinný zejména při nachlazení s rýmou díky vyšší koncentraci fenylefrinu a se zvýšenou teplotou a bolestí díky paracetamolu. Obsahuje: paracetamol 500 mg, fenylefrin 12,2 mg. Velké cenové výhodné balení po 14 sáčcích.

Autor: Vicks

Před použitím si pozorně přečtěte příbalové informace léků. Léky k vnitřnímu užití: Vicks SymptoMed Complete citrón, Vicks SymptoMed Forte citrón, Vicks SymptoMed Classic citrón lze zakoupit i v e-shopu www.lekarna.cz

 

 

 

Video se připravuje ...