Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pročistěte tělo: 5 příznaků, že nutně potřebujete podzimní detox

  • Když vaše tělo není tak úplně v pořádku, jste méně schopni vyrovnat se s každodenním stresem. A stres sám o sobě produkuje toxiny. Jak tedy prolomit začarovaný kruh?
    13. listopadu 2013 | 15:30

    Jste podráždění, nadmutí, nemůžete se soustředit, máte našedlou pleť nebo kruhy pod očima? Pak vám tělo naznačuje, že je nejvyšší čas pročistit ho! Přinášíme vám pět nejčastějších znamení, že potřebujete podzimní detox, i způsoby, jak ho provést.

  • Podrážděnost a výkyvy nálad


    Podrážděná
    Autor: Shutterstock.com
    Když vaše tělo není tak úplně v pořádku, jste méně schopni vyrovnat se s každodenním stresem. A stres sám o sobě produkuje toxiny. Jak tedy prolomit začarovaný kruh?

    Náprava:
    Dopřejte si koupel v lázni s hořkou solí. Rozpusťte 500g hořké soli solí v horké lázni a relaxujte v ní po dobu 20 minut. Teplá lázeň uvolňuje napjaté svaly a hořčík v soli obsažený pomůže dodat tělu tenhle základní utišující minerál. Dělejte to denně, dokud se nebudete znovu cítit zdraví.

  • Oteklé oči


    Na otoky a kruhy pod očima skvěle zabírají přípravky s obsahem vitaminu C, který je silný antioxidant.
    Autor: Dušan Křístek
    Nemůže za ně zdaleka jen přemíra soli nebo těch pár skleniček, co jste včera vypili. Oteklé oči mohou být příznakem toxicity, pokud máte přetížená játra a ledviny.

    Náprava:
    Podpořte správnou funkci obou těchto orgánů bylinkami, jako je ostropestřec mariánský a pampeliška, které pracují na játra a ledviny. Začněte užívat tinktury nebo popíjejte pročisťující čaj po dobu 2 týdnů.

  • Našedlá pleť

    Našedlá pleť
    Autor: Shutterstock.com
    Nedávejte vinu krému, je možné, že "živiny" z něj se nedostanou do kůže, protože je v ní příliš mnoho toxinů. A vaše pleť je bohužel až tou poslední zastávkou při dodávce živin v těle.

    Náprava:
    Chcete-li své kůži dopřát víc živin, potřebuje váš lymfatický a oběhový systém masivní podporu. Aktivní sporty jako sálová cyklistika, plavání, tanec a kardio vám v tom pomohou. Ale příliš mnoho pohybu zase způsobuje překyselení organismu, takže si po každém cvičení zalkalizovat tělo vodou se šťávou ze dvou citronů. Tělový peeling a masáže jsou také vynikající způsob, jak aktivovat lymfatický systém a rychle získat zářivou pleť.

  • Nadýmání


    Nepříjemná bolest břicha vás může zcela ochromit. Jak na ni?
    Autor: Shutterstock
    Stres, rychlé stravování, nedostatečné žvýkání, příliš vysoký obsah tuku, spousta cukru a průmyslově zpracované potraviny nám způsobují poruchy trávení a nadýmání. Naše střeva jsou pro naši pohodu a dobrý pocit důležitá. Pokud pracují správně, cítíme se lehčí, důležité živiny z naší potravy lépe vstřebáváme a máme více energie.

    Náprava:
    Kupte si doplňky stravy, které obsahují jíl, psyllium, jablečný pektin a detoxikační bylinky. Ty absorbují toxiny ve střevě a pročistí je. Ideální je dopřát si měsíční kúru.

  • Neschopnost soustředit se

    Soustředí se
    Autor: Shutterstock.com
    Klasickým znakem "otráveného" organismu je neschopnost soustředit se. (Chápete, co vám právě teď říkáme?)

    Náprava:
    Všechny prostředky, které jsme zmínili v předchozích bodech. Na konci detoxu bude váš mozek naprosto jasný a vy budete překypovat kreativitou a dobrými nápady.

Klíčová slova:  zdraví, podzimní detox
Diskuse ke článku
.