Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To je hnus! Bakterie a výkaly, to vše se najde v dámské kabelce

I vaše kabelka je semeništěm bakterií
17. září 2013 | 16:00

Myslíte, že víte, co všechno máte v kabelce? Diář, telefon, rtěnka, ale také bakterie E-coli nebo lidské výkaly. Ano, tohle všechno máte v kabelce schováno i vy.

Dámská kabelka podle módních odborníků vyjadřuje osobnost ženy. Pokud tomu tak je, pak určitě nikoho nenechávejte do vaší kabelky nahlédnout, pokud nejste opravdová puntičkářka, obsahuje vaše kabelka nejen chaotickou změť věcí, ale také opravdové nebezpečí.

kabelka
Autor: Shutterstock.com
Zavazadlo obsahuje vše, co po celý den potřebujeme, tajnosti a sem tam i zašitou svačinku pro případ nouze. Jenže mezi krémem na ruce a nesnědenou tyčinkou se nám probíhají nebezpečné bakterie a dokonce i stopy lidských výkalů. V žebříčku nejznečištěnějších věcí, tak dámská kabelka překonává i veřejné záchodky.

624488:gallery:true:trueNa vlastní nebezpečí

Podle nedávné studie si celých 33 % žen nikdy nevyčistilo svou kabelku a tak není divu, že se v nich najde i smrtící bakterie E-coli, ale i stopy lidské a zvířecí stolice. V průzkumu ženy přiznaly, že v kabelce běžně nosí nákup, ale i oblečení a boty na cvičení. Celá pětina žen se pak přiznala, že v kabelce nosí jen tak pohozenou svačinu, volně vysypané žvýkačky, mezi které s klidem hodí i drobné mince.

Porovnaly jsme ty nejkvalitnější krémy na trhu.
Autor: Shutterstock
Nejšpinavější z kabelky je krém na ruce

Co je ve vaší kabelce nejznečištěnější? Budete se možná divit, ale je to tuba s krémem na ruce. Hned v závěsu za ním se bakteriemi hemží řasenka a rtěnka, které většina z nás nenosí v toaletní taštičce ale jen tak pohozené v tašce a také mobilní telefon. Právě díky mobilu, který si často lidé berou s sebou na toaletu, se do tašky nejčastěji dostávají stopy výkalů.
Nejhůře jsou na tom kožené kabelky
Největším hřištěm pro bakterie jsou kožené tašky, jejich textura jim dává ideální prostor pro množení.

Nezapomínejte na hygienu

Jak se bakterií v kabelce zbavit? Jednoduše si zvykněte svou tašku čas od času vyčistit vlhčenými antibakteriálními ubrousky, vyklepejte drobky a hlavně si udělejte v kabelce pořádek. Líčidla noste v toaletní taštičce, peníze v peněžence a na svačinu si pořiďte plastovou krabičku.