Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Obtěžují vás brýle? Zkuste volnost v kontaktních čočkách!

5. února 2013 | 00:00
Prezentace klienta |

Omezené vidění, neustále špinavá skla, sklouzávání z nosu… To je jen pár nepříjemností, které s brýlemi každodenně zažíváme a naučili jsme se je přehlížet. Existuje ale způsob, jak si svět užívat jasně i bez dioptrických brýlí! Kontaktní čočky.

Kontaktní čočky průkazně zlepšují kvalitu života. Zdokonalují periferní vidění, umožňují volný pohyb bez omezení, jsou vhodné pro téměř jakýkoliv sport. V dnešní době jsou navíc čočky již na vysoké technické úrovni, proto je jejich nošení pro pacienty velmi bezpečné a zároveň pohodlné.

Jak čočky vyzkoušet?

„Je to snadné“, říká magistra Jana Tomečková z pražského centra pro zkoušku kontaktních čoček Čočkyshop. „Stačí si najít očního odborníka se specializací na aplikaci kontaktních čoček, tzv. optometristu.“  Toho lze dnes už lehce nalézt právě přes internet, například v šikovné mapě specialistů na čočky na portálu Cocky.cz.

Autor: www.cockyshop.cz

Optometrista změří parametry vašeho oka, dostanete testovací čočky a naučíte se s nimi zacházet. Hotovo!

A největší problém kontaktních čoček? „Často převládá obava, že je kontaktní čočky obtížné nasadit do očí. Z několikaleté praxe ale mohu potvrdit, že si čočky zvládne nasadit 99% pacientů“, vyvrací předsudek optometristka Tomečková.

Jaké kontaktní čočky vybrat

Existují čočky na jedno nebo opakované použití, dioptrické čočky s rozsahem až do 10 dioptrií na dálku i do blízka, barevné kontaktní čočky… V široké nabídce je pro začátečníka těžké se zorientovat, s prvním výběrem by proto měl pomoci odborník při samotné zkoušce čoček.

„Pro každého se hodí jiný typ kontaktních čoček, záleží na tvaru oční rohovky a životním stylu“, vysvětluje Jana Tomečková.

Autor: www.cockyshop.cz

Pohodlný nákup čoček přes internet

I kontaktní čočky nakoupíte přes internet rychle a s doručením až domů. Pro bezpečný nákup si ale nejdříve ověřte důvěryhodnost obchodu, osvědčené jsou například recenze nebo certifikáty Heureka.cz či APEK. Jeden z ověřených a oblíbených eshopů s kontaktními čočkami je cockyshop.cz.

Vždy kupujte jen vyzkoušenou značku a při potřebě zkusit jiné čočky opět navštivte očního specialistu. Zbavte se brýlí jednou pro vždy a dívejte se na svět jinak – s kontaktními čočkami!