Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sebevědomá a sexy? Nejpřitažlivější kombinace, která přiláká muže!

15. října 2012 | 15:00

Muži chtějí sebevědomé ženy. A všechny víme, že (zdravé) sebevědomí dokáže zázraky! Nemáte ho zrovna dostatek? Nevadí! S našimi triky ho získáte okamžitě a hlavně jednodušše! Tak na co ještě čekáte?


Choďte rychleji

Chůze je jedno z neverbálních vyjádření sama sebe. Je pomalá? Unavená? Bolestivá? Anebo je energická a účelná? Lidé, kteří jsou sebevědomí mají ve zvyku chodit velmi svižně. Ví, kam jdou, koho potkají a co důležitého musí udělat. Proto neztrácejí svůj čas. I když máte ještě času dost, přidejte do kroku. Budete se cítit sebevědomější!

Řeč těla

Zdravé sebevědomí je hned po úsměvu nejlepším doplňkem každé ženy!
Autor: Profimedia.cz

Stejně tak jak člověk chodí, je důležité i „jak se nosí“. Naše tělo totiž dokáže vyprávět příběh. Skleslá ramena naznačují nedostatek sebedůvěry a letargii. Takoví lidé nejsou spokojení, chybí jim nadšení a nepovažují se za důležité ve společnosti. Postavte se rovně, držte hlavu zpříma a dívejte se všem do očí.  Budete se cítit daleko jistější a váš projev bude budit daleko lepší a pozitivnější dojem!

Skládejte komplimenty

Když přemýšlíme negativně o sobě, často tento pocit přenášíme i na ostatní. Prolomte svůj cyklus negativity a zvykněte si chválit ostatní. Zabráníte tím tomu, aby o vás vznikaly nepříjemné pomluvy. To vaše sebevědomí akorát tak ničí.  Tím, že budete pozitivně podporovat ostatní, nepřímo přinášíte pozitiva hlavně sobě!

Seďte v první řadě

Ve škole, na přednáškách, na veřejných shromážděních, prostě všude na světě mají lidé tendence si vždy sedat do posledních řad. Proč? Protože spousty z nás dávají přednost tomu, aby byli takřka „neviditelní“. Zkrátka nechtějí budit pozornost, což odráží nedostatek sebedůvěry. Rozhodnutím sedět v první řadě se dostatek přes tento iracionální strach a vytvoříte si "semínko" zdravého sebevědomí. I to je ale potřeba pěstovat!

Hlasitý projev

Zdravé sebevědomí je hned po úsměvu nejlepším doplňkem každé ženy!
Autor: Profimedia.cz

Během skupinových diskusí, nebo pracovních porad se spousta lidí bojí vyjádřit, protože se bojí, že řeknou hloupost. Tento strach není doopravdy vůbec opodstatněný. Ve skutečnosti má tuto obavu 95 % účastníků každé schůze. Takže pokud se rozhodnete mluvit, budete daleko jistější ve svých myšlenkách a ostatní lidé vás budou nevědomky uznávat jako vůdce.

Cvičte

Osobní vzhled a tělesná zdatnost má také velký vliv na sebevědomí. Pokud jste z formy, tak se jistě budete cítit daleko nejistí, neatraktivní a bez energie. Pokud na sobě „zamakáte“, povzbudíte nejen svůj psychický vzhled, ale povzbudíte i sama sebe a budete myslet pozitivněji. Disciplínou si rozhodně neuškodíte, vytváří totiž pozitivní impuls, kterým si můžete vybudovat zásobu sebevědomí na celý den!

Zdravé sebevědomí je hned po úsměvu nejlepším doplňkem každé ženy!
Autor: Profimedia.cz


Autor: Eva Dvořáková