Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Otékají vám nohy? Bolí k nevydržení? Poradíme vám!

25. srpna 2012 | 08:17

Bolest, otoky, křeče, pocity těžkých nohou. Vysoké letní teploty s sebou přinášejí i nepříjemné zdravotní komplikace. Existuje však jednoduché a finančně nenáročné řešení, jak dolním končetinám snadno a rychle ulevit.

Vyberte si ze široké škály masážních přístrojů a pomůcek na unavené a nateklé nohy.
Autor: netmedik.cz
Najděte příčiny

Bolest nohou patří mezi civilizační choroby. Způsobuje ji nedostatek pohybu, špatné životní návyky a také špatně fungující žílní systém dolních končetin. Ten je v horkém počasí nadměrně zatížen.

A právě oběhový systém způsobuje otoky a pocit těžkých nohou. Žíly totiž nedokáží dostatečně rychle odvádět krev z nohou zpět k srdci a část krve se proto v končetinách hromadí a vznikají nepříjemné a bolestivé otoky.

Bolestem lze předcházet

Nejlepší prevencí jak bolestem nohou předcházet je pravidelný pohyb, který posílením lýtkového svalstva problémy výrazně zmírní. Stačí, když si několikrát do týdne zaplavete, projedete se na kole nebo vyrazíte na 30 minutovou intenzivní procházku.

Vyberte si ze široké škály masážních přístrojů a pomůcek na unavené a nateklé nohy.
Autor: netmedik.cz

Doma je pak nejlepší mít nohy na stole. Ano, slyšíte dobře! Ideální je totiž dostat končetiny do výšky srdce. Účinnou prevencí je i reflexní masáž a hydroterapie. Existuje velké množství rehabilitačních pomůcek, které vám dlouhodobě uleví.

Zatočte s otoky i bolestí

Širokou škálu masážních přístrojů a pomůcek na unavené a nateklé nohy najdete na e-shopu netmedik.cz. Masážní vaničky, podložky, pantofle a další elektronické či mechanické přístroje pro masáž nohou a chodidel jsou navíc cenově dostupné pro každého. Pohybují v rozmezí od 198 do 2 489 korun.

Masážní vanička patří k nejprodávanějším a nejoblíbenějším relaxačním přístrojům na bolavé nohy. Některé navíc využívají ještě magnetoterapii nebo terapii infračerveným světlem. Jiné nabízejí dokonce i pedikúrní program.

Celou nabídku masážních přístrojů a pomůcek na unavené a nateklé nohy naleznete ZDE

Komerční prezentace