Třem druhům koření by se neměli vyhýbat lidé právě teď před hrozící podzimní epidemií.
„Lidé by se měli vyhýbat ledovým jídlům a chlazeným nápojům během těchto ročních období. Měli by užívat bazalku, zázvor a černý pepř,“ tvrdí panel indických expertů na ajurvédu podle nichž tyto druhy koření organismus nejen prohřívají, ale dodávají mu také látky posilující imunitní systém.
„Užívání těchto běžných, dobře dostupných a stovkami let prověřených druhů koření může udržet dál od těla chřipku, nachlazení a infekce dýchacího systému a pomůže vybudovat silnou obranyschopnost organismu,“ tvrdí indičtí experti.
Indičtí odborníci na ajurvédu tvrdí, že černý pepř spolu se zázvorem a bazalkou mohou ochránit spolehlivě před nákazou chřipkovými viry.
Klíčová slova: chřipka;zdraví;zázvor;bazalka;černý pepř;
Diskuse ke článku
.
Články odjinud