Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak fungují a jaké choroby trápí pohlavní orgány?

Cílem sexu je SEX...
5. dubna 2009 | 07:24

Pohlavnímu ústrojí člověka je věnován již sedmý díl našeho seriálu. Dozvíte se v něm spoustu zajímavostí o lidské sexualitě, funkcích pohlavních orgánů, "zabijácích" erekce a dalších poruchách.

V dnešní uspěchané a stresem nabité době jsou častým problémem mužů středního věku poruchy erekce. Těm se dnes také věnujeme. Nechybějí rady odborníků, jak se zabijáky erekce zatočit.

Jak fungují a jaké choroby trápí
pohlavní orgány?

V době účinné hormonální antikoncepce a všemožných ochran početí vůbec se trochu vytrácí fakt, že základní funkcí sexuálního pudu je právě početí. Tedy oplození ženského vajíčka mužskou spermií a následné narození dítěte. Sex ovšem u člověka zdaleka nehraje jen tuto roli…

Mužské pohlavní ústrojí má od přírody v »pověřovacích listinách« tvorbu spermií, spermatu a mužských pohlavních hormonů. Během cesty z varlat se ke spermiím přidá sekret sliznice chámovodu a prostaty, a to vše dohromady tvoří sperma. Tento cenný produkt muž předává při souloži ženským pohlavním orgánům. Jejich základem jsou vaječníky, kde se tvoří vajíčka a pohlavní hormony. Vajíčko zraje asi dva týdny, poté se uvolní z vaječníku (ovulace) a řasinkami na konci vejcovodu je posouváno směrem k děloze. A právě na této pouti musí být oplodněno spermií, má-li dojít k početí. Pokud není oplodněno, vychází poté z těla při menstruaci společně s odumřelou děložní sliznicí a krví uvolněnou z cév rozpadlé sliznice. Pokud je vajíčko oplodněno, putuje vejcovodem a dělí se na další buňky. V děloze se zaboří do děložní sliznice, vytvoří se plodové lůžko (placenta) a nový život právě začíná! Těhotenství, jak známo, trvá devět měsíců a končí porodem.

Pohlavní ústrojí je opět důmyslným zařízením, které se ale jako každý sebedokonalejší stroj občas porouchá. Přinášíme přehled hlavních chorob a léčebných postupů.

Cílem sexu je SEX...
Autor: scom

Cílem sexu je sex…
Člověk je tvor, který se rozhodně nevěnuje sexu jen kvůli rozmnožování. Mnohem častěji si chce prostě užít a dosáhnout orgasmu bez početí. Není to nic nového, a pokud nahlížíme do staletími prověřené knihy lásky Kámasútry, vidíme, že naši předkové se v tomto ohledu od dnešního člověka vůbec nelišili.

Pohlavní orgány v číslech

* 1,15 cm je zapsaná velikost nejmenšího penisu, 41 cm toho nejdelšího

* 64–67 litrů semene vyprodukuje za svůj život průměrný muž, v průměru má ejakulaci 7200x za život

* 45 km/h je rychlost mužského semene, když opouští tělo. Nejdelší zaznamenaná ejakulace měřila 3,35 metru.

* Až 2,5 měsíce, tak dlouho se vyvíjí jedna spermie, denně jich muž vyprodukuje 104 milionů, což je za sekundu asi 1200 kusů


* Normální muž má mít v 1 ml spermatu 60–80 milionů spermií, v průměru to ale v současnosti je kolem 54 milionů

* Polovinu mužů starších 40 let trápí v různé míře potíže s impotencí

* Pouze 10 procent mužů s poruchami erekce konzultuje své problémy s lékařem

* S neplodností má v ČR zkušenost až 17 % párů, 40 % je způsobeno neplodností muže, 40 % neplodností ženy a na zbývajících 20 % se podílí oba dva

* Přes 8000 nervových zakončení najdete v klitorisu

* Až 1 minutu může trvat vyvrcholení u ženy

* 1564 – to je rok, kdy byl italským anatomem Gabriello Fallopiem vynalezen první kondom. Šlo o plátěný pytlík obsahující minerální a organické soli.

* 6 sexuálních partnerů za život – to je průměrné číslo, ke kterému se ženy hlásí

* O 30 % více slin se uvolňuje při líbání než normálně

* O 10 až 12 let mladší vypadají lidé, kteří si denně užívají milostných hrátek v posteli než ti, kteří se sexu věnují jen 2x týdně. Můžou za to hormony, které se při sexu uvolňují. U mužů je to hlavně testosteron, který povzbuzuje tvorbu svalů a estrogen u žen, který dává vlasům přirozený lesk a pokožce hebkost.

* 225 kalorií spálíte při kvalitním sexu s orgasmem

* Každé 4. hledání na internetu má co do činění s pornem

10 RAD:
Jak spolehlivě zlikvidovat
potenci a plodnost…

1. Alespoň krabička cigaret denně by měla být pro každého pořádného chlapa samozřejmostí. S cigaretkou v koutku úst budete, pánové, vypadat mužně a v posteli už budete mít klid. Kouření je totiž největším zabijákem erekce, protože způsobuje nedostatek kyslíku v organismu. Krevní oběh tak musí zvýšit výkon a nezbývají mu pak síly na erekci…

2. Je třeba bojovat proti alkoholu, a to nejlépe tím, že ho co nejvíc vypijete. Výsledek stojí hlavně u mužů za to. Nestojí. A sexuální vzrušivost žen po požití velkého množství alkoholu také klesá, protože se snižuje citlivost nervových zakončení v kůži. Alkoholu také zdárně konkurují drogy.

3. Pánové, jedině kulatý je ten správný tvar! Proto výrazně přidejte v jídle a omezte pohyb. Obezita se s potencí vůbec neslučuje, takže dobrou chuť!

4. Cigarety, alkohol, drogy, málo pohybu, stres, přejídání a přepracovanost působí velmi negativně také na plodnost.

5. Muži by se měli širokým obloukem vyhnout potravinám s obsahem zinku (mořské "potvory", sardinky, krůtí, kachní a husí maso, tvrdé sýry, vejce, hnědá rýže, celozrnné pečivo). Zinek je totiž jedním ze základních kamenů při tvorbě spermie.

6. Plodnosti hodně prospívají ořechy, které obsahují zinek, hořčík a vitamín E a B6. Takže pozor na ně!

7. Rozhodně nekonzultujte své problémy v sexuálním soužití s lékařem, mohl by vám totiž pomoci, a to přece nechcete, ne?! Vždyť 95 procent poruch erekce dokážou lékaři vyléčit, pozor na ně!

8. Některé léky na vysoký tlak, protialergické, protiplísňové léky a antidepresiva mohou způsobovat poruchy erekce. Takže hlavně se, pánové, neptejte svého lékaře, jaké léky vysadit a jakými je nahradit.

9. Když už se schyluje k sexu, muži by se neměli zdržovat nějakou zbytečnou předehrou, ale jít vždycky hned na věc. Takový přístup u většiny žen úplně uhasí sexuální touhu, paráda!

10. Muži by neměli v partnerském sexu v žádném případě experimentovat, objevovat a obměňovat polohy. Sex by měli stálí partneři praktikovat jen v předem vyhrazené době. Maximálně jednou týdně, nejlépe ve středu od 22 do 22.05 hodin…

Autor: kava, vasa, lena