Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dokonalé nohy po vzoru hollywoodských hvězd: Stačí pár cviků a máte je také

Dokonalé nohy můžete mít i vy
2. října 2013 | 15:43

Chcete mít nohy jako krásky z časopisů? Docílit jich můžete díky třem jednoduchým cvikům a také důkladné péči, kterou si vaše nohy zaslouží v kteroukoli roční dobu.

Účinné výpady

K tomuto cvičení budete potřebovat stupínek na aerobik nebo třeba obyčejné schody. Jednu nohu dejte na schod, pokrčte ji do pravého úhlu a druhou nataženou zanožte dozadu. Pokrčená noha stojí váhou na celém chodidle, zanožená noha naopak „péruje“ pouze na špičce. V této pozici je důležité držet tělo v rovině, zpevněná záda, zatažené bříško a podsazenou pánev. Na každou nohu takto „pérujte“ 20 krát.

dokonalé nohy
Autor: Shutterstock.com
Dokonalá lýtka

Vezměte do pravé ruky činku nebo závaží o váze 1,5 kg, stoupněte si špičkou pravé nohy na schod nebo stupínek a přeneste na ní váhu a „pérujte“. Střídavě si stoupejte na špičku, a pak naopak tlačte patu dolů směrem ze schůdku. Druhou nohu nechte svěšenou volně dolů. Pokud neudržíte rovnováhu, přidržte se volnou rukou o zeď nebo zábradlí. Opakujte 20 krát na každou nohu a to ráno i večer.

Herečka si pod šaty nevzala spodní prádlo
Autor: profimedia.cz
Dřepy podle Jennifer Lopez

Tajemství zadečku a hlavně stehen herečky a zpěvačky Jennifer Lopez odhalil její fitness trenér. Ten zveřejnil, jakou metodou Jennifer docílila dokonalého tvaru stehen, zpevnění jejich vnitřní strany a také zadečku. Stačí si vzít do každé ruky činku o váze 1,5 kilo nebo 1,5 litrovou pet láhev naplněnou vodou, rozkročit se na dvojnásobek šíře ramen a volně jít do co nejnižšího dřepu a zase zpět. Aby byl cvik účinný, provádějte jej 20 krát denně a stejně tak i večer.

Nohy vybruste do krásy

Není nic horšího než suché rozpraskané paty. Nejenže to není na pohled nic pěkného, ale díky ztvrdlé kůži chodidla často bolí při chůzi. Proto nohy zkrášlujte, obrušujte peelingem a promašťujte krémem nejen v období léta, kdy nosíte sandály a střevíčky, ale také na podzim a v zimě. Právě období uzavřených teplých bot, které během dne často vůbec nesundáváme, je rájem pro bakterie, plísně a také rohovatění odumřelých buněk na patách.

nohy
Autor: Shutterstock.com
Hydratujte pokožku

Vysušená pokožka chodidel je často napjatá, svědí a tvoří se na ní nehezké prasklinky. Proto je důležité chodidla a nejen je, důkladně hydratovat a vyživovat krémem. Ideálně po každé koupely nebo i několikrát za den.

Další články z kategorie

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

7 nejúčinnějších cviků pro krásné ruce, ploché bříško i pevný zadek!

Chcete mít hezky vytvarované tělo? Začněte co nejdříve s posilovacími cviky, které opravdu fungují. Zacvičte si je doma podle videa s fitness trenérkou. … celý článek

Video se připravuje ...