Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tipy na netradiční hubnutí: I shazování kil může být zábava

29. února 2024 | 00:00
Prezentace klienta |

Hubnutí nemusí znamenat počítání kalorií, přísné diety a hodiny úmorného cvičení v posilovně. Díky netradičním aktivitám můžete shazování kil proměnit v zábavu. Připravte se na skok směrem ke zdravějšímu životnímu stylu.

Hubnutí a diety si málokdo spojuje se zábavou. Co kdybychom vám ale prozradili, že shazování nadbytečných kil může být víc než omezování, pot a rutina? Je čas vymanit se z konvenčních představ o hubnutí a prozkoumat množství netradičních aktivit, díky kterým bude proces shazování nadbytečných kil příjemnější a také efektivnější. Vyzkoušejte ještě dnes lekci zumby, skákání na trampolínách nebo další neobvyklá cvičení.

Proskákejte se k radosti

Pokud vás nebaví běhání, nebo máte problém donutit se k jakémukoliv jinému cvičení, vyzkoušejte jumping. Skákání na trampolíně je zábavné a může jej vyzkoušet každý. Intenzivní pohyb pomáhá spalovat kalorie, ale také zapojuje různé svalové skupiny celého těla. Posílíte tak nohy, ruce, záda i břicho, aniž byste pro jejich zapojení museli provádět technicky složité cviky v posilovně. Můžete se zúčastnit hromadné lekce, nebo si trampolínu pořídit domů a v rytmu oblíbené hudby se proskákat k vysněné postavě.

Při skákání si zkuste vytvářet nejrůznější sestavy, kombinujte vysoké skoky, skákání ze strany na stranu, a pro ozvláštnění zařaďte jednoduché taneční pohyby. Cvičení bude zábavnější, posílíte celé tělo a zvýšíte účinnost tréninku. Před náročnějšími cviky se nezapomeňte nejdříve zahřát. Protáhněte se, zahřejte kyčle a kotníky a postupně přidávejte na intenzitě. Inspiraci můžete hledat na hromadných lekcích, nebo třeba ve videích na internetu.

Cvičení s obručí není jen pro děti

Vzpomínáte si na hodiny tělocviku a pestrobarevné obruče? Cvičení s kruhem, nebo také hula hoop, není jen zábava pro děti. Trénink s obručí pomáhá posílit břišní svaly, zeštíhlit postavu i zlepšit koordinaci. Stačí dostatek prostoru, pohodlné oblečení a můžete začít. Lehké plastové obruče nejsou při cvičení tak účinné jako těžší a větší, speciálně určené pro hula hoop. Existují také speciální kruhy se závažím. Vyberte si tu správnou pomůcku a dejte se do pohybu.

Chcete-li cvičení s obručí ozvláštnit nebo zintenzivnit, můžete k němu připojit různé pohyby. Vyzkoušejte se otáčet kolem vlastní osy, naklánět se ze strany na stranu nebo přidat dřepy. Zakázáno není nic, jedinou podmínkou je, že obruč musí zůstat v pohybu. Abyste zjistili, co vám nejlépe vyhovuje, experimentujte s různými velikostmi a hmotnostmi obručí.

Hříšný tanec

Proměňte svůj obývák na taneční parket a rozjeďte to. Tanec je fantastický způsob spalování kalorií a může se do něj vrhnout úplně každý. Nemusíte být profesionální tanečnice ani si platit drahé lekce. Prostě si doma pusťte oblíbené písničky, uvolněte se a tančete. Chcete-li si dopřát delší a intenzivnější taneční trénink, vyzkoušejte různé taneční styly. Láká vás salsa, hip hop, nebo třeba společenské tance? Experimentování s různými formami tance je zábavné a pro vaše tělo i hlavu znamená nové výzvy. Existuje nespočet online tanečních tréninků a výukových programů, které jsou určeny pro zájemce s různými úrovněmi dovedností. Můžete si najít přesně takový kurz, který vám bude vyhovovat, vyzkoušejte si zumbu, hip hop, tango nebo folklórní tance. Pokud vás svět tance láká, můžete se zapsat na skupinové lekce nebo třeba v den otevřených dveří navštívit místní taneční studio.

Jóga smíchu

Ano, čtete správně, existuje cvičení, kterému se říká jóga smíchu. Spojením výhod smíchu a jógy vzniká netradiční zábavné cvičení, které má pozitivní vliv na tělo i mysl. Při smíchu se zapojují hluboké svaly a uvolňují endorfiny, které zlepšují náladu. Vyzkoušejte jógu smíchu nebo se prostě zkuste každý den chvíli nahlas smát. Jógu smíchu doporučujeme cvičit ve skupině, smích je totiž nakažlivý, a pokud k němu třeba zrovna nemáte důvod, rozesmát vás může i to, že se směje někdo jiný. Krása jógy smíchu spočívá v tom, že nevyžaduje žádné speciální dovednosti ani vybavení. Můžete ji provádět kdekoliv a kdykoliv. Začněte s několika minutami smíchu každý den, po několika dnech uvidíte, že smích nejen pomáhá při hubnutí, ale také přispívá k celkovému pocitu pohody. Kromě smíchu také v průběhu dne a v rámci svých oblíbených fyzických aktivit procvičujte hluboké dýchání a jemné protahování.

Cesta k hubnutí nemusí být nudná a nezáživná. Zařazením netradičních a zábavných aktivit můžete proces shazování hmotnosti proměnit v zábavnou a zdravou cestu. U všech sportovních aktivit, především pak u těch nových, je důležité začít postupně. Netrapte se, pokud vám něco hned nepůjde. Zkuste si nové činnosti užívat a zbytečně na sebe netlačit. Nezapomeňte, že základem je najít aktivitu, která vás bude skutečně bavit a naplňovat. Vyzkoušejte jaké je mít radost z pohybu, zasmějte se na cestě k dobré kondici a udělejte z každého kroku své cesty za hubnutím pozitivní zážitek.