Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chcete vypadat mladší? 7 tipů, jak obelstít stáří

29. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Pozorujete, že vaše pokožka nevypadá jako dřív? Stárnutí nezastavíte, zpomalit ho ale můžete. Se správnými tipy si zajistíte vzhled, po jakém toužíte.

Aby pokožka vypadala svěže, musí být hydratovaná a pružná. Za elasticitu vděčíte kolagenu. Jak stárnete, v těle se ho tvoří méně. A to už po vašich 20. narozeninách.

Zmrazte čas a dopřejte si mladé roky navíc díky následujícím 7 tipům. 

1. Slunce je váš největší (ne)přítel

Sluneční paprsky vás nabíjí pozitivní energií. Ale pozor! Ultrafialové záření vytváří volné radikály, které buňky poškozují. Takzvaný oxidační stres urychluje stárnutí kůže, a to i v zimě. Pokožka ztrácí svou pružnost a pevnost. Vznikají jemné vrásky a tmavé skvrny, které vás na pohled udělají staršími.

Sluneční svit nechráněnou pokožku vysušuje a tvoří na ní pigmentové skvrny
Autor: Shutterstock

Věděli jste, že…

podobný efekt na pokožku mají i solária? Opálená kůže ztrácí svou pružnost.

Abyste se ochránili, sáhněte po opalovacím krému s vysokým SPF. Nezapomeňte ani na ruce a nohy. Na nich ve vyšším věku vznikají vlivem slunce pigmentové skvrny. Krém nanášejte i během slunečných dnů v zimě. Na horách ho potřebujete víc, než si myslíte.

2. Zalévejte svou kůži jako růži

Důkladná hydratace je proto klíčová. Jen tak pokožka zůstane pružná. V opačném případě se rychleji tvoří vrásky a póry. Pravidelný pitný režim vám hodně pomůže. „Stejně důležitá je hydratace těla zvenku. Používáním hydratačních krémů zabráníte vysychání kůže,“ připomíná Adrienn Boda z Mixa.

Pokožku vám rozzáří i některé potraviny. Ryby jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které přispívají k hydrataci pokožky a boji proti zánětům. Avokádo obsahuje prospěšné tuky a ořechy a semínka zase esenciální mastné kyseliny.

3. Nedělejte si vrásky

Stres se vám doslova dostává pod kůži. Narušuje kožní bariéru, která zadržuje vlhkost. Pomalu rozkládá kolagen, a tím otevírá dveře vráskám. Na stres platí relaxační techniky a fyzická aktivita, která nahromaděný tlak dostane z těla ven. 

4. Zbavte se svého starého já

Vaše pokožka se neustále obnovuje a zase odumírá. Staré buňky se hromadí na povrchu a způsobují matný vzhled a horší texturu. Peeling je odstraňuje, a tím vytváří prostor pro nové buňky.

Peelingem odstraníte starou pokožku a předejdete vzniku vrásek
Autor: Shutterstock

Jemným peelingem si zajistíte hladkou pokožku, minimum pórů i vrásek. Očištěná pokožka mimo jiné lépe vstřebá krémy a další produkty péče o tělo.

5. Dopřejte si masáž celého těla

Masáží zlepšíte proudění krve. To je důležité hlavně proto, že dostává živiny do všech koutů pokožky. Zároveň pomáhá odplavit toxické látky z těla ven. Díky tomu pokožka září.

Masírování zlepšuje obnovu buněk a bojuje s nevzhlednými otoky. Blahodárných efektů docílíte i sami doma. Stačí celé tělo prokrvit olejem nebo krémem.

6. Vyspěte se dorůžova

„Nevyspalé tělo působí unaveně a staře. Tvoří se vám kruhy pod očima a objevují se nové vrásky. Pokud chcete vypadat mladě, dopřejte si dost času na spánek a večer používejte krém na tělo. Ráno bude vaše pokožka krásně vyživená,“ radí Adrienn Boda z Mixa. Během spánku se totiž regenerují kožní buňky. Pravidelný a dostatečný odpočinek se nedá ničím nahradit. 

Ve spánku se pokožka regeneruje
Autor: Shutterstock

7. Pečujte o svou pokožku

Suchá pokožka vypadá starší. Hydratační produkty od Mixa vaše tělo náležitě vyživí. Udrží ve vaší kůži vlhkost, která je základem mladistvě vypadající pokožky.

Řada Ceramide Protect nabízí péči o velmi suchou pokožku. Má jemné složení obohacené o ceramidy, lipidy a glycerin. Nemastná textura se rychle vstřebává. Hydratuje a posiluje ochrannou kožní bariéru. Chcete zpomalit stárnutí? Pořiďte si produkty od Mixa.