Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Triky pro dokonalé odlíčení očního okolí a make-upu

6. září 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Odličování pleti není jen rutinní úkol, ale je to způsob, jak svoji pleť udržet zdravou a krásnou. Abychom vám pomohli dosáhnout správného a dokonalého odlíčení, prozradíme vám několik osvědčených triků a jakým chybám se při denní rutině vyhnout.

Dokonalé odlíčení pleti vyžaduje správné vybavení a techniku. Než se dostaneme k samotným trikům, sepsali jsme vám seznam základních věcí.

Co budete potřebovat?

Mějte po ruce určitě měkký a čistý ručník, abyste mohli jemně osušit pokožku. Kvalitní ručník poznáte podle toho, že je vyroben z přírodních materiálů jako je například bavlna či bambusová vlákna a také by měli mít větší gramáž. Dále si připravte vatové polštářky na odličování, jako jsou například ty od značky Linteo, které jsou vhodné i pro citlivou pokožku. Připravte si také své oblíbené odličovače na make-up a oči (zejména na voděodolné řasenky doporučujeme dvoufázové odličovače).

Nezapomeňte ani na kosmetiku, kterou jste zvyklá používat, jako jsou například různá tonika, séra a krémy. Pro hlubší čištění pleti můžete také použít silikonové čisticí kartáčky na obličej. Abyste zabránili přenosu odličovacích přípravků na vlasy, tak doporučujeme použít na vlasy gumičku či čelenku, bude se vám tak lépe pracovat a nebudete muset neustále oddělávat vlasy z obličeje. A když už máme vše nachystané, můžeme začít se samotným odlíčením.

Autor: Melitrade

Postupujte od očí ke rtům

Na vatové polštářky naneste odličovací přípravek a začněte odličovat nejprve oči, rty a postupujte ke zbytku obličeje. Tímto snížíte riziko přenosu make-upu a bakterií na citlivější oblasti obličeje. Nezapomínejte ani na dekolt.

Autor: Melitrade

Síla není potřeba

V žádném případě bychom neměli zbytečně pokožku třít silou. Odličovat bychom měli jemnými pohyby. Místo toho raději zvolte kvalitní kosmetiku, která se nanáší opravdu jemně a udělá práci za vás. Nadměrné tlačení na jakoukoliv část obličeje pleti rozhodně neprospívá.

Pozor na odličování očí a jeho okolí

Oči jsou velmi citlivé na jakékoliv podráždění, proto bychom měli postupovat jemně a opatrně. Na vatový tampónek naneste přípravek a na několik sekund (přibližně půl minuty) nechte působit. Řasy takto nasáknou odličovací přípravek a pak už jen jednoduše a jemně setřete. Pokud jste měli více řasenky, tak tento postup opakujte. Nikdy byste neměli oční víčko třít pohyby sem a tam.

Autor: Melitrade

Polštářky na odličování

Pokud váháte, jestli používat jednorázové nebo pratelné vatové polštářky, tak odborníci na zdravou pleť a pokožku vám odpoví, že jednorázové. Proč? Jelikož jednorázové vatové polštářky jsou hygieničtější, protože po jednom použití se vyhnete opakovanému kontaktu s nečistotami a bakteriemi, které mohou zůstat na látkových polštářcích i po praní. Navíc problém nastává i u samotného praní. Pokud použijete prací prostředek šetrný k přírodě, často se stává, že neodstraníte veškeré skvrny z polštářku. Když zase vyberete polštářky v agresivnějším pracím prostředku, tak ten může dráždit následně při odličování pokožku.

Autor: Melitrade

Pokud chcete být šetrnější k přírodě a zároveň používat jednorázové vatové polštářky nejen na odličování, nakupujte ty, které jsou vyrobené nejlépe ze 100% bavlny a jsou rozložitelné – jako jsou například vatové polštářky Linteo 120ks. Díky praktickému balení je můžete sbalit s sebou i kamkoliv na cesty a díky stahovatelné šňůrce stále zůstanou v hygienickém obalu připravené na použití. 

Pořádná dávka hydratace

Při odlíčení dostává pleť zabrat a je nutné ji zase hydratovat. Na trhu je celá řada produktů, je jen na vás, které si vyberete. Vždy však volte takové, které sednou vaší pleti ať už je suchá, mastná, citlivá, podrážděná či smíšená.

Díky těmto jednoduchým trikům bude odličování rychlé, efektivní a šetrné k pokožce. Odličujte se pravidelně ráno i večer a těšte se z krásné a zdravé pokožky. Vaše pleť vám za to poděkuje.