Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máte během podzimu horší náladu? Díky těmto tipům se budete cítit líp

6. listopadu 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Každý den nemusí být radostný, ale když na vás dopadají návaly smutku či úzkosti denně, bez zjevného důvodu, může to značit příznaky deprese. Při těchto pocitech našemu tělu obvykle něco schází.

Když tělu chybí serotonin

Pokud našemu tělu chybí dostatek některých látek, může to výrazně ovlivňovat naše psychické rozpoložení. Jednou z těchto látek je serotonin. Ten je jinak nazývaný jako hormon štěstí, má vliv na mnoho lidských pochodů. Ovlivňuje spánek, naše sebevědomí a pozitivní pohled na svět. Úzce ale také může souviset s různými onemocněními, jako jsou migrény či problémy s příjmem a trávením potravy.

Pomocníkem při úzkostech je l-tryptofan

L-tryptofan je vlastně takzvaný stavební kámen pro serotonin. Bez dostatečného příjmu l-tryptofanu se v těle nebude tvořit serotonin, což může mít vliv na kvalitu spánku, bolesti hlavy, zhoršení paměti či časté změny nálad. Lidé s kolísavou hladinou serotoninu mají tedy předpoklad k úzkostem, starostem a vnitřnímu neklidu, a proto dbejme na to, abychom tělu dopřáli dostatek serotoninu a hlavně l-tryptofanu.

Autor: SWISS PHARMACEUTICAL INVESTMENT LLC

Kde ho získat?

Protože je látka l-tryptofan esenciální aminokyselina, znamená to, že si jej tělo nedokáže vytvořit samo a potřebuje jej získat z externích zdrojů, tedy prostřednictví některých potravin nebo doplňků stravy. Je obsažen jak v rostlinných, tak živočišných produktech. Především tedy v bílkovinách, jako jsou kuřecí, krůtí či hovězí maso, mléčné výrobky, oříšky či banány nebo špenát. K dostatečnému příjmu bychom však potřebovali sníst obrovské množství těchto potravin, tak je vhodnější sáhnout po doplňcích stravy s obsahem l-tryptofanu.

Kvalita je důležitá

Při výběru vhodného doplňku stravy se nekoukejte jen na množství L-tryptofanu, ale především kvalitu samotného přípravku. Doba soustavného užívání by neměla být ničím omezena a v doporučené dávce by přípravek neměl snižovat bdělost, vyvolávat spánek ani způsobovat jiné nežádoucí účinky. Svůj přípravek tedy vybírejte moudře.

Recept na dobrou náladu – L-Tryptofan Therapill!

Objevte tradicí ověřený, originální doplněk stravy L-Tryptofan Therapill®, který obsahuje čistý a kvalitní L-tryptofan lékárenské kvality. Tento přípravek je navíc obohacen o vitamin B6, který přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Nežádoucích účinků, jako je omezení bdělosti či dokonce návykovost, se bát nemusíte. Vyzkoušejte přípravek L-Tryptofan Therapill pro navrácení duševního klidu a ztracené pohody!