Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Víte, proč byste měli pravidelně jezdit do lázní?

26. září 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Přejeme si dlouhý život a co nejdéle zůstat fit. Chceme žít aktivně a obdivujeme ty, kterým se to daří. Rádi bychom tak viděli naše rodiče a nakonec i sebe samotné. Dlouhověkost ale není zázrak, je to odraz životního stylu.

Na co se soustředit

Hned nás napadají opatření ohledně alkoholu, kouření a udržování zdravé váhy, která, jak všichni víme, mají zásadní vliv na opotřebení těla. Klíčovou roli však hraje pohybová samostatnost. Ani ten největší asketa si nemůže užívat aktivní život, když nevyjde schody.

Medicína zmůže mnohé. Bolesti hybné soustavy však zůstávají pro člověka jen otázkou času a pro poslední dekády lidského života spíše pravidlem. Přitom je pohyb základem pro aktivity všeho druhu i pro zachování vlastní důstojnosti.

Autor: Lázně Teplice v Čechách a.s.

 

Jak zvýšit šance

Téma péče o pohybový aparát získává stále více pozornosti i mezi odborníky. Na důrazu tomu přidává prodlužující se délka života a s tím spojená otázka jeho kvality. Všichni se shodují, že své šance zvýšíme, když se budeme pravidelně pohybovat v přiměřené zátěži a budeme dbát o rovnováhu našeho hybného systému.

Jak dát náš pohybový aparát do souhry, aby vydržel co nejdéle a v nejlepším možném stavu, ví nejlépe lázeňská léčba. A největším šťastlivcem je ten, kdo si ji zařadí do života ještě před tím, než ho doženou chronické obtíže.

Autor: Lázně Teplice v Čechách a.s.

Jak to funguje

Ti, kteří myslí na svou pohyblivost v budoucnu, pak každý rok zajedou do lázní. Narovnat nasbírané dysbalance, odstranit blokády a zkrátka dát se zas do formy. Termální koupele jim uvolňují ztuhlá a přetížená místa. Složení léčivých pramenů pomáhá předcházet řídnutí kostí a oddálit degenerativní změny v kloubech a páteři. Ve spojení s profesionální lázeňskou rehabilitací se nastaví správný pohybový stereotyp a podpoří regenerační procesy.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Lázně Teplice v Čechách a.s.

Celostní přístup, ryze přírodní zdroj léčby a pocit jako na dovolené dělá z lázeňského pobytu to nejpříjemnější opatření vůbec. Za takový každoroční servis se nám pohybová soustava bohatě odmění.