Sobota 29. června 2024
Svátek slaví Petr a Pavel, zítra Šárka
Polojasno 31°C

Top 5 věcí týdne! Zálohování PET lahví, novinky z oblasti krásy a Máj v novém kabátě

  • Co nás tento týden zaujalo?
    23. června 2024 | 06:00

    Nestíháte se orientovat v novinkách, které se na vás valí z reklam a sociálních sítí? Nevadí, od toho jsme tady my. Vybereme pro vás každý týden top novinky, které by vám neměly uniknout a za které dáváme ruku do ohně.

     

  • Rohlík rozšiřuje možnosti recyklace pet lahví

    Autor: archiv značky

    Převzít nákup a odevzdat použité PET lahve k recyklaci - to mohou udělat zákazníci Rohlíku při každém nákupu už od loňského listopadu. Největší český online prodejce potravin totiž na podzim 2023 spustil testovací systém zpětného odběru PET lahví, tzv. zálohování. Jako první a jediný internetový retailer a rovnou v ostrém provozu po celém Česku. K 20.6.2024 jich zákazníci vrátili na 5 tisíc plastových obalů, nejvíce jich vrací v Praze a Brně. Odezva je obecně velmi pozitivní, a proto se Rohlík rozhodl zrušit limity pro počet kusů plastových lahví, které může zákazník kurýrovi odevzdat. Dosud bylo možné odevzdat 6 kusů, nyní bude moci zákazník vrátit tolik plastových lahví, kolik bude chtít. Začne navíc rozdávat nové recyklační sáčky, které zálohování ještě více usnadní. 

    Princip pilotního zálohování na Rohlíku bude jednoduchý. Kurýři začnou zákazníkům nabízet speciální recyklační sáčky, do kterých zákazníci vloží použité PET lahve. Ty se kurýrům odevzdávají nesešlapané, aby se co nejvíce simulovala situace reálného zálohování. Kurýr označí v aplikaci u zákazníka odběr PET lahví, čímž Rohlík získá naprosto unikátní přehled o zájmu svých zákazníků novou službu využívat. Data nepoužije pouze pro své obchodní účely, ale poskytuje je jako pracovní materiál Ministerstvu životního prostředí. 

  • Novinky v Máji

    Otevření obchodního domu Máj a prodejny Tesco.
    Autor: Blesk:Martin Přibyl

    Slavnostní otevření prodejny Tesco v obchodním domě Máj na pražské Národní třídě proběhne v pondělí 24. června v 9 hodin. Prostor a nabídka sortimentu jsou řešeny unikátním způsobem, který přesně odpovídá umístění v centru města a jeho návštěvníkům. Zároveň zde bude nově otevřena prodejna Žabky. „Prodejna Tesco na Národní třídě patří mezi vlajkové lodě naší společnosti a představuje jednu z našich prvních prodejen, které jsme na českém trhu otevřeli. Máme proto obrovskou radost, že budeme mít příležitost otevřít prodejnu po kompletní rekonstrukci v novém moderním designu, který zatím jinde nepoužíváme. Pro společnost Tesco je znovuotevření věhlasné prodejny významným krokem v plánovaném růstu, zároveň je pro nás závazkem působit jako odpovědná firma a podporovat místní komunity. Při příležitosti otevření nové prodejny podpoříme příspěvkem 50 000 korun místní organizaci Život 90. Obchod bude darovat své potravinové přebytky Potravinové bance pro Prahu a Středočeský kraj,“ říká Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco Česká republika.

    Prostor, design i nabídka sortimentu jsou řešeny unikátním způsobem vytvořeným speciálně pro tuto prodejnu. Pro navození příjemnějšího prostředí firma využívá více dřevěných prvků než v jiných prodejnách. V pekárně a v pokladní zóně je zvolen design cihlové fasády. Na několika místech jsou na regálech umístěny výrazné brandové rámy pro speciální vystavení zboží. Nabídka sortimentu se primárně zaměří na čerstvé potraviny jako ovoce, zeleninu, pečivo, mléčné výrobky, rostlinné alternativy, dále pak různé snacky, výhodná menu ideální na obědy a svačiny, hotová jídla, nealkoholické i alkoholické nápoje, zahraniční kuchyně a prémiové zboží. K dispozici budou také služby virtuálního operátora Tesco Mobile. U příležitosti slavnostního otevření prodejny věrným zákazníkům s programem Clubcard Tesco nabídne slevu ve výši 20 % na veškerý sortiment v prvních dvou dnech (24.-25. června). První zákazníci dostanou jako dárek na oslavu šumivé víno. Prodejna Tesco bude opět umístěna v podzemním patře. Nově v přízemí pak bude otevřena prodejna Žabka.

  • Tady čepují jen mistři!

    Autor: Deník/Petr Pelíšek

    Unikátní kamion Hladinka od Pilsner Urquell pokračuje ve své cestě po Česku a Slovensku. Tentokrát zavítala do Valašského Meziříčí a zastávku si nenechal ujít ani současný hokejový mistr světa Tomáš Kundrátek. Společně s Masterem Bartenderem Benem Jeřábkem absolvoval školu čepování, kde si na chvíli vyzkoušel, jaké je to pečovat o plzeňský ležák. „Bylo to super. Jen jsem si teda myslel, že mi to půjde líp. Není to tak lehké, jak to vypadá. Mě vždycky učili, aby při čepování neukápla ani kapka a tady to bylo trochu jiné. Zkoušel jsem si načepovat všechny styly, jak mlíko, šnyt i hladinku. Ta byla asi nejtěžší. Beno se ale snažil mi to všechno vysvětlit a na poslední pokus to byla už poctivá hladinka, si myslím,“ dodává hokejista Tomáš Kundrátek.

    Hladinka vyjíždí již druhým rokem na cestu po Česku i Slovensku. Smyslem projektu je návštěvníkům zprostředkovat ten nejlepší zážitek s pivem Pilsner Urquell.  Finalisté soutěže Master Bartender během svého představení odhalují unikátní příběh plzeňského piva, ukazují, že péče o pivo je důležitá i za branami pivovaru, a nakonec ukáží, jak správně načepovat hladinku, šnyt a mlíko.

    Jestli chcete zažít jedinečnou show, další zastávky naleznete na https://www.pilsner- urquell.cz/hladinka-na-cestach .

     

  • Tekutý rozjasňovač Dew-la-la!

    Autor: Benefit

    Rozjasněte se s Dew-la-la, lehkým tekutým rozjasňovačem, který bude vaše pleť milovat. Dew-la-la je šetrný k pleti, který vám dodá přirozený a zářivý vzhled. Díky pečlivě vybraným ingrediencím bude vaše pleť nejen rozzářená, ale také s každým použitím hydratovanější. Nebledne a nerozmazává se. Je odolný vůči vodě a potu. Náš tip: Smíchejte Dew-la-la s vaším make-upem pro dokonalý rozjasněný look. Koupíte na sephora.cz.

     

  • Brýle kam se podíváš

    Co nás tento týden zaujalo?
    Autor: archiv Lentiamo
    Sháníte na léto kvalitní a stylové sluneční brýle? Nebo potřebujete nové dioptrické? Ať tak či onak, rozhodně nešlápnete vedle, pokud se podíváte na stránky lentiamo.cz. Najdete tam opravdu široký výběr mnoha značek. A jednu velkou vychytávku, která vám ušetří mnoho času. Brýle si totiž můžete virtuálně vyzkoušet? Nemusíte si sathovat ani instalovat žádný problém, satčí vám vaše kamera na počítači nebo v telefonu. během chvilky tak zjistíte, jaký tvar a styl vám bude slušet. pak si brýle jednoduše online objednáte a do dvou dnů je máte doma.

Autor: Martina Miláčková
Diskuse ke článku
.