Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Přemýšlíte nad programem pro děti na jarní prázdniny? Donovaly jsou dokonalou volbou!

27. února 2023 | 00:00
Prezentace klienta |

Některé školáky čeká týden volna a rodiče musí vymyslet, co podniknout. Pokud zajedete s celou rodinou na slovenské Donovaly, potěší vás jeden z největších dětských areálů v Evropě!

Lyžařské středisko PARK SNOW Donovaly je jedno z nejznámějších na Slovensku a najdete ho na rozhraní národních parků Nízké Tatry a Velká Fatra, nedaleko města Banská Bystrica. Skvěle si tu zalyžují úplní začátečníci i pokročilí lyžaři. Dohromady je tu připravených jedenáct kilometrů sjezdovek ve dvou areálech a na svahy vás vyvezou dvě lanovky a čtrnáct vleků. Donovaly jsou mimořádně oblíbené hlavně mezi rodinami s dětmi.

Program pro děti od rána do večera? Na Donovalech je to možné.
Autor: PARK SNOW Donovaly

Proč? Najdete tu totiž druhý největší dětský areál v Evropě! A co přesně si pod tím představit? FUN PARK se nachází v části Mistríky, na nejvhodnějším místě pro výuku lyžování. Je tu k dispozici 9 posuvných pásů, díky nimž se děti naučí lyžovat mnohem rychleji, bez strachu, ale hlavně přitom zažijí spoustu legrace. Nechybí tu ani karusel (kolotoč) poháněný motorem, který je při výuce lyžování velkým pomocníkem. Každý den okolo poledne se přímo na svahu koná úžasná „Show na sněhu“ se spoustou zábavy pro děti různých věkových kategorií a užít si můžete také originální jízdu ve sněžném vláčku, který táhne obrovský skútr.

Jízda se psím spřežením se bude líbit vám i vašim dětem.
Autor: Adventoura Slovakia

Na Donovalech zažijete i oblíbené večerní lyžování, a když budete chtít, tak i běžky. Pro milovníky tohoto sportu je tu vybudováno přes osmnáct kilometrů tratí. Pokud byste měli chuť ve svých zimních zážitcích zajít ještě dál, jste na Donovalech správně. Vyzkoušejte si tu jízdu zimní krajinou se psím spřežením (mushing) a užijte si chvíle, kdy budete mít pocit, že jste někde v Laponsku. Během jízdy se dozvíte něco o historii tohoto sportu, a dokonce se naučíte i několik povelů a triků. Když budete chtít, vyzkoušíte si ovládání psí smečky na vlastní kůži. Budete překvapeni, jak náročné to je! Ale nebojte se, celou jízdu bude mít pevně v rukách zkušený musher. Garantujeme vám, že na tento zážitek vy ani vaše děti dlouho nezapomenete.

I takové scenérie si užijete na Donovalech.
Autor: PARK SNOW Donovaly

Ideální tečkou za lyžováním je ponoření se do teplého bazénu nebo možnost prohřát si kosti v saunovém světě. Tak pojďme na to! Jen patnáct minut jízdy autem to máte z Donoval do resortu Gothal v Liptovské Osadě. Překrásný rekreační komplex nabízí plavecký i dětský bazén s příjemně teplou vodou, ale i floatingový bazén s vodou z Mrtvého moře a zajímavé relaxační procedury. V Gothale vás příjemně zahřejí kvalitní sauny, a pokud by se vám tu hodně zalíbilo, můžete se ubytovat ve stylových dřevěných chalupách.

Resort Gothal vás okouzlí luxusem a kvalitními službami.
Autor: PARK SNOW Donovaly

Ještě více inspirací na vaši zimní dovolenou najdete na www.slovakia.travel.