Moučník podávaný v období Vánoc, který má svým tvarem připomínat Ježíška zabaleného v povijanu a symbolizuje zrození nového života a plodnost, je pro mnohé vrcholem pekařského umění. Vánočka vám dá celkem dost práce, během přípravy těsta musíte zvládnout pár nástrah, a když už ji upletete, většinou se musíte modlit, aby se při pečení nesesunula. Za tu chuť a vůni to ale stojí. Nebo letos už ne? Všechno je o dost dražší, základní suroviny i energie. A tak si mnozí možná kladou otázku, jestli nebude lepší koupit vánočku už hotovou.
VIDEO: Vánočka krok za krokem:
Spočítali jsme to za vás. Pokud si odmyslíme čas a práci, které je nutné přípravě věnovat, vyjde vás domácí vánočka připravená podle klasického receptu přibližně na 94 korun, a to včetně elektrické energie, kterou spotřebujete během pečení. Když se vám podaří sehnat některé suroviny v akci, můžete se dostat i na cenu o 20 korun nižší.
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.