Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Eva Adamczyková se vrací na Světový pohár!

14. prosince 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Tehdy se ještě jmenovala Eva Samková, když jí těžké zranění připravilo o boje na Světovém poháru i zimní olympiádě v Pekingu. Nyní je česká snowboardcrossařka zpět a chystá se opět prát o ty nejvyšší pozice. Ve francouzském Les Deux Alpes skončila sice již ve čtvrtfinále, ale věří, že se její forma bude neustále zlepšovat. To se může potvrdit už na další zastávce v italské Cervinii.

Zlomenina obou kotníků před rokem zastavila dvojnásobnou olympijskou medailistku v boji o další skvělá umístění v rámci Světového poháru i na ZOH v Pekingu. Závodnici Evu Adamczykovou tato sportovní tragédie ovšem nepoložila. V průběhu léta si vzala herce Marka Adamczyka, což jí také nepochybně vlilo novou energii k přípravě na nadcházející sezónu A její čas právě teď nastal.

Na první zastávce v Lea Deux Alpes obsadila v kvalifikaci krásné páté místo. Hlavní závod se měl původně rozjet již v sobotu 3. prosince. Kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám byl však přesunut na neděli. Ani tak nebylo počasí příliš příznivé. I přesto vyrazila Adamczyková za svou čtvrtfinálovou jízdou. Bohužel pro ni v této jízdě skončila až na třetí nepostupové pozici za Australankou Josie Baffovou a Larou Casanovovou ze Švýcarska. Baffová zároveň ukořistila vítězství v tomto závodě. Je tak průběžnou lídryní Světového poháru a velkou favoritkou dalších podniků.

I tak je česká závodnice šťastná. „V tréninku jsem jela jednu hodně pomalou jízdu, abych objela všechny skoky a do závodu věděla, co kde dělat. V závodě už mi to jelo trošku líp, ale v porovnání s holkama, se kterými jsem jela, to nebylo zas tak dobré. Snažila jsem se za ně hned zavěsit, ale nějak to nevyšlo. Jsem hlavně ráda, že se mi nic nestalo. Pocit ze závodu je dobrý, ačkoliv výsledek není nic moc. Věřím, že už to bude jen a jen lepší,“ okomentovala Adamczyková svoji jízdu.

Doufejme, že zlepšení nastane u Evy již při dalším podniku v italské Cervinii, který proběhne 16.-17. prosince. Držíme naší závodnici palce! Fanděte českým sportovců a vsaďte si na jejich závody s bonusem pro nové sázející.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.