Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kulturní podzim: Vydejte se do divadla na nové komedie s Ivou Janžurovou a Evou Holubovou

1. listopadu 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Závěr roku 2022 se ponese v divadle Studio DVA v duchu premiér. Pro své diváky chystá tato oblíbená pražská scéna dvě zbrusu nové inscenace. Těšit se mohou na romantickou komedii z divadelního prostředí i osvědčenou klasiku. A jak je v tomto divadle zvykem, také na oblíbené herecké hvězdy. Tentokrát to budou Iva Janžurová, Eva Holubová a Ilona Svobodová.

V pondělí 7. listopadu bude mít na Malé scéně divadla Studio DVA premiéru komedie úspěšného a oceňovaného britského dramatika Petera Quiltera s názvem Herečka. Autorovu oblibu mezi českými diváky dokazuje fakt, že se v případě Herečky jedná již o čtvrtou hru tohoto slavného autora, kterou divadlo Studio DVA uvádí. Původně byla napsána pro 7 herců. Autor ji však časem přepracoval do komorní verze s podtitulem „komedie pro dva herce“, které se chopil režisér Martin Vokoun. Spolu s Ilonou Svobodovou a Ondřejem Volejníkem vytvořili dokonalou nostalgickou podívanou zasazenou do divácky atraktivního divadelního prostředí.

Autor: Lenka Hatašová, Studio DVA divadlo

Pohled do herecké šatny střídají akce na jevišti, kde čeká hlavní hrdinku – slavnou herečku Lydii Martinovou – rozloučení s úspěšnou kariérou. Tu se totiž rozhodla předčasně ukončit kvůli sňatku a odchodu do ciziny. Nic podobného naštěstí ve svém životě nechystá představitelka hlavní role, kterou mnozí znají jako milou a sympatickou Jitku Farskou z televizního seriálu Ulice. Ta ke své roli říká: „V Herečce říkám, že se odchod koná, když tě zradí paměť. To pak zestárneš tak rychle... Je těžké si to uvědomit a připustit. Naštěstí herci nemusí stát pouze na jevišti. Existuje dabing, rozhlas, čtení atd.“ V případě Ilony Svobodové to ale zcela jistě neplatí. Vždyť tato sympatická herečka je stále ve skvělé formě, což dokazuje nejen v další komedii z repertoáru zmiňovaného divadla s názvem Tři grácie z umakartu, kde si to užívá po boku Zlaty Adamovské a Anežky Rusevové.

Autor: Lenka Hatašová, Studio DVA divadlo

Ovšem nejočekávanějším tahákem podzimní části sezóny je v divadle Studio DVA připravovaná premiéra černé komedie Jezinky a bezinky. Oblíbenou hru amerického autora Josefa Kesselringa, objevil pro české publikum Jan Werich. Sabina Remundová, která se ujala režisérské taktovky, obsadila do rolí nenápadných tetiček, ze kterých se nakonec vyklubou vykutálené vražedkyně dvě geniální herečky a komediantky Iva Janžurová a Eva Holubová.

Bližší informace o termínech vč. možnosti zakoupení vstupenek najdete na webových stránkách divadla.