Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozesmáté léto s divadlem Studio DVA

26. května 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Ve středu 1. června odstartuje ve velkém stylu 19. ročník Metropolitního léta hereckých osobností. Program nabízí neuvěřitelných 157 divadelních představení a osm koncertů na čtyřech venkovních scénách divadla Studio DVA v Praze i mimo ni. Hlavním lákadlem letošního letního open-air hraní je světová premiéra prázdninové komedie Patrika Hartla Lovci bobrů.

Velkým koncertem Moniky Absolonové a Boom! Bandu Jiřího Dvořáka zahájí ve středu 1. června divadlo Studio DVA své letošní působení pod širým nebem. Nejlepší komedie ze svého repertoáru bude tato oblíbená pražská scéna nabízet po celé léto až do 2. září na čtyřech místech. V Praze jednak uprostřed zeleně Královské obory na samém okraji Výstaviště v Holešovicích, a horké letní večery budou patřit oblíbeným komediím také v prostorách Letní scény Vyšehrad. Na přelomu července a srpna ožije na tři týdny divadlem i romantické nádvoří středověké Tvrze Divice nedaleko Loun a v srpnu pak budou tři večery patřit i Vítězné u Dvora Králové nad Labem.

Autor: Jerry Háša, Studio DVA divadlo

Divadlo vsadilo letos na jasného favorita. Před časem zaujal režiséra a spisovatele Patrika Hartla novinový článek o tom, že se na Jižní Moravě přemnožili bobři a likvidují tamním obyvatelům sady a stromy podél řeky Moravy. To ho inspirovalo k napsání nové komedie. Děj sice přesunul k Berounce, bobři v ní ale jako hlavní téma zůstali. „Rád provokuju, tak jsem si vymyslel postavu Aldy, který bobry nenávidí, protože ohrožují místo, které miluje,“ říká režisér ke své již deváté autorské inscenaci pro domovské divadlo. Aldu si zahraje Bohumil Klepl a dále se diváci mohou těšit i na Štěpána Benoniho, Kryštofa Hádka nebo Václava Jílka, Petra Pěnice a Moniku Absolonovou či Sabinu Remundovou. Při posledním setkání nám Sabina nadšeně sdělovala, jak ji těší setkání s Patrikem Hartlem, „Neznali jsme se předem a já už dlouho tak opatrně pozorovala, jaký Patrik je. Věděla jsem, že je úspěšný autor, režisér, znala jsem jeho smích, ale nejvíc jsem byla zvědavá na to, co je zatím. Jsem moc ráda, že jsme se poznalil.“ Od 7. června bude Sabina spolu se svými kolegy předávat radost a smích divákům Letní scény na Výstavišti v Holešovicích, kde bobři i jejich lovci pro letošní léto v Praze zakotví. Ani diváci na Tvrzi Divice a ve Vítězné ale nebudou o novinku divadla Studio DVA ochuzeni.

Autor: Jerry Háša, Studio DVA divadlo

A kdo nemá bobry zrovna v lásce, může se přijít podívat na kterýkoli z dalších dvaceti sedmi činoherních titulů, které jsou v programu letošního ročníku Metropolitního léta hereckých osobností. Program s možností koupě vstupenek je k dispozici zde.