Nejlepší a nejlevnější recepty z mletého masa, které si zamilujete | Pro ženy | Blesk.cz

Nejlepší a nejlevnější recepty z mletého masa, které si zamilujete

  • Recepty z mletého masa si zamiluje prostě každý
    8. května 2015 | 06:00

    Jídla připravená z mletého masa patří mezi nejoblíbenější. Ta, na která jsme pro vás připravily recepty, jsou levná, rychle hotová a vynikající. Hlavně se nebojte experimentů a zkuste mleté maso ochutit trochu netradičně – třeba kořením nebo bylinkami.

  • Boloňské špagety

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):


    • boloňské špagety
      220 g mletého hovězího masa
    • 2 lžíce olivového oleje 
    • 1 lžíci másla
    • 1 najemno nakrájenou cibuli
    • 1 najemno nakrájenou mrkev
    • 1 najemno nakrájený řapík celeru
    • 50 g hub
    • 75 g šunky
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • 120 ml suchého bílého vína
    • špetku muškátového oříšku
    • 300 ml kuřecího vývaru
    • 120 ml šlehačky, sůl, pepř
    • parmezán na posypání

     

    Postup:

     

    Olej a máslo rozehřejte v hlubší pánvi. Dejte na ni cibuli, mrkev, celer a houby. Restujte, dokud zelenina nezměkne. Přidejte maso, šunku, celer a chvilku opékejte. Přimíchejte protlak, víno, muškátový oříšek, sůl a pepř.

     

    Pak přilijte vývar. Vše přiveďte k varu a na mírném ohni vařte – přikryté – zvolna přibližně hodinu. Jako poslední přilijte smetanu a povařte, dokud vše nezhoustne. Podávejte se špagetami a posypané parmezánem.

  • Plněné kukuřičné placky

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    • burrito
      4 kukuřičné placky
    • 200 g mletého masa
    • 1 nahrubo nastrouhanou mrkev
    • 1 lžíci sterilované kukuřice
    • 2 lžíce kečupu
    • 1 cibuli
    • listy salátu
    • olej 
    • sůl, pepř

     

    Postup:

     

    Na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s mrkví. Přidejte maso a opékejte dohněda. Vmíchejte kečup, kukuřici, podle chuti osolte a opepřete. Placky poklaďte listy salátu a kopečkem směsi. Zaviňte a ihned podávejte.

  • Masové koule s rajčatovo-okurkovým salátem

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     


    Na masové koule:

    • masové kuličky
      1 cibuli
    • 1 stroužek česneku
    • 1 svazek petrželové natě
    • 600 g mletého masa
    • 2 lžíce tvarohu
    • sůl, pepř
    • 1/2 lžičky hořčice
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu
    • 1 lžíci olivového oleje


    Na rajčatovo-okurkový salát:

    • 1 salátovou okurku
    • 4 rajčata
    • 2 lžíce nasekané bazalky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce jablečného octa
    • sůl
    • mletý černý pepř

     

    Postup:

     

    Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Petrželovou nať opláchněte a nasekejte. Mleté maso smíchejte s tvarohem, solí, mletým černým pepřem, hořčicí, petrželovou natí, cibulí, česnekem a parmazánem. Vytvarujte kuličky, potřete je olejem a opečte na grilu. (Během pečení je často otáčejte.)

     

    Okurku oloupejte, rozkrojte, vyberte jádra a dužinu nakrájejte na malé kostičky. Rajčata opláchněte, rozpůlte, vyberte jadérka a dužinu nakrájejte na kostky. V míse smíchejte okurku, rajčata, bazalku, olivový olej, jablečný ocet, sůl a mletý černý pepř. Salát nechte 5 minut odležet, potom ho rozdělte do misek, navrch položte vždy jednu masovou kouli a podávejte jako předkrm.

  • Chilli con carne

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):


    • chilli con carne
      500 g mletého hovězího masa
    • 400 g tmavých fazolí v konzervě v rajčatovém nálevu
    • malou konzervu kukuřice
    • 1 nasekanou cibuli
    • 3 na plátky nakrájené stroužky česneku
    • 2 nakrájené feferonky
    • sůl
    • chilli
    • olej

     

    Postup:

     

    Ve větší pánvi rozehřejte olej a přidejte maso smíchané s česnekem a cibulí. Restujte přibližně 5 minut. Přidejte fazole včetně nálevu, kukuřici, feferonky a pořádně promíchejte. Osolte, podle chuti přidejte chilli a ještě duste pod poklicí přibližně 15 minut. Podávejte s tmavým chlebem.

  • Bylinkové karbanátky

     

    Budete potřebovat (pro 4 osoby):

     

    • bylinkové karbanátky
      500 g míchaného mletého masa (hovězí a vepřové)
    • 100 g strouhaného eidamu
    • 2 stroužky česneku
    • 1 vejce
    • 1 cibuli
    • strouhanku
    • malou konzervu kukuřice
    • směs čerstvé bazalky, petrželky, kopru
    • kmín
    • chilli
    • sůl, pepř
    • olivový olej

     

    Postup:

     

    Do mletého masa přidejte najemno nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, kukuřici, koření, vejce, sýr, podle potřeby strouhanku, vše osolte a důkladně promíchejte. Poté nechte půl hodinky uležet. Tvarujte karbanátky a pečte na oleji dozlatova.

Autor: red
Diskuse ke článku
.