Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Redakční testování: Naše jízda na kolečkách!

19. dubna 2022 | 06:00

Jaro vybízí se trochu rozpohybovat. Proto jsme pro vás vybraly a otestovaly parťáky, kteří vám v tom pomohou. A všichni jsou na kolečkách.

Připadala jsem si jako v hračkářství! Když jsem pro kolegyně domlouvala zapůjčení strojů, nedočkavě jsem je v redakci vyhlížela, abych všechny mohla vyzkoušet. Retro brusle mě nadchly bezpečností, protože se na nich díky dvěma řadám koleček sveze i sportovní antitalent. Stejně tak mi radost udělala i klasická velká koloběžka, na níž se zapojuje celé tělo, překvapivě i ruce a ramena, protože při správném odrazu se musíte předklonit a prohnout. Už o ní uvažuju místo kola, protože krásně posiluje i zadek. Elektrokolo zase pomůže v kopcích, aniž byste v cíli byla rudá jako rak. A elektrická koloběžka funguje jako skútr, převeze vás z místa na místo, aniž byste musela hnout tělem. A jak jsme si užily jízdu každá zvlášť?

Majka - Elektrokolo Crussis One-Cross Lady, Ekolo.cz, 50 990 Kč

Majka a elektrokolo
Autor: Marek Kučera
Snadno se zapíná, snadno nabíjí (vydrží pak až 130 km) a jednoduché je i přehazování všech devíti rychlostí. O tom, že je o malinko těžší (23 kg) než klasické kolo, jsem pocítila, jen když jsem ho nesla do schodů. Odlehčený rám je super, ale motor prostě něco váží, přesto rozdíl v hmotnosti není moc znát. „Mami, to je pro důchodce,“ řekl mi můj syn, když jsem oznámila, že chci vyzkoušet elektrokolo. V tom s ním fakt nesouhlasím. Pro mě je to kolo, které mi zásadním způsobem rozšířilo možnosti. Na klasice ujedu pár kilometrů, a do kopců funím nebo ho tlačím, ale s tímhle krasavcem zvládnu i padesát kilometrů. Ale nemyslete si, že nemusíte hnout prstem (v tomhle případě nohou). Zasportujete si, zaposilujete, ale s výšlapem, na který byste normálně nestačila, vám pomůže. Prostě geniální. Vůbec se nedivím, že je o elektrokola čím dál větší zájem. Já si s ním užívala vítr ve vlasech, pocit volnosti a endorfiny, které se mi při jízdě vyplavovaly. A bez hrůzy, že na konci jízdy padnu vyčerpáním.

Blanka - Retro kolo Happy, 1000 Kč, burza Karlovy Vary

Blanka a retro kolo
Autor: Marek Kučera
I když jsou nové věci pěkné, nemusíte mít vždycky rozpočet i na ně. Stejně jako já jsem chtěla nové kolo na jízdu do práce i do bazénu – takové, co mě bezpečně sveze, ale nebudu se muset bát ho někde nechat. Aby mi ho někdo neukradl, tak ho pochopitelně zamykám, ale stejně stojí zaparkované venku. Proto jsem chtěla něco z druhé ruky, tak jsem vyrazila na burzu, kde se takové věci dají pořídit. Stejně tak funguje i MarketPlace na Facebooku, kde si lidé nabízejí navzájem starší věci všech kategorií. A udělala jsem dobře, nákup se nejen povedl, ale popojíždění na tomhle bicyklu je skvělé. Dobře se na něm sedí (narovnaná, žádné hrbení nad sportovním kolem), má tři rychlosti, což mi po městě stačí, brzdy mám na řídítkách i v samotné kole. Nebojím se ho nikde opřít nebo nechat i proto, že jsem vsadila na nevýraznou barvu (aby se tolik nelíbilo). Za mě velké nadšení a skvělá koupě!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Blanka Kubíčková