Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Blue Monday aneb nejdepresivnější den roku je tu! Těchto 5 komedií vás z něj dostane

  • Tyhle komedie vás dostanou
    15. ledna 2024 | 06:00

    Proč je třetí lednové pondělí, které v roce 2024 připadá na 15. leden, celosvětově vyhlášeno za nejdepresivnější den roku a jak si během Blue Monday zlepšit náladu? Tady jsou naše tipy.

    Co to je Blue Monday?


    Poprvé se pojem "modré pondělí" objevil 24. ledna 2005. Za vším stojí britský psycholog a lékař Cliff Arnall. Ten v roce 2004 na žádost cestovní agentury Sky Travel vymyslel pro výpočet tohoto dne speciální vzorec, v němž je zahrnuta calá řada faktorů špatné nálady, jako jsou chladné počasí, dluhy, neplnění novoročních předsevzetí, nízká míra motivace, čas, který uběhl od Vánoc, a další. Sám nakonec přiznal, že se jednalo o marketingovou kampaň, aby se prodalo více zájezdů za sluncem, ale přesto nám tento speciální den zůstal.

    Ale my vás v tom nenecháme! Těchto 5 komedií zažene všechny chmury a smutky!

  • Prvok, Šampón, Tečka a Karel

    V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je "opravdovej chlap"? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč...

    Video se připravuje ...
    Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes • VIDEO: Videohub

  • K zemi hleď!

    Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. V tomto filmu je obzvlášť fenomenální obsazení: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep nebo také Cate Blanchett.

  • Deníček moderního fotra

    Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte – ale musíte se s tím vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako "otec na mateřské dovolené" Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času na to, napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládl péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska…

  • Cesta do Ameriky 2

    Po mnoha letech se musí vládce Akeem vrátit zpět do Ameriky, kde kdysi zažil neobyčejné dobrodružství, protože zjišťuje, že tam po sobě zanechal syna. Je tedy na čase po tak dlouhém odloučení začít budovat vztah se svým potomkem... Eddie Murphy, jak už občas bývá jeho zvykem, se nám v pokračování slavné komedie představí hned v několika rolích.

    Video se připravuje ...
    Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

  • Matky

    Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou.

Autor: REDAKCE
Diskuse ke článku
.