Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zájem o kvalitní výrobky roste, dejte jim šanci i vy a vyhrajte hodnotné ceny!

3. prosince 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Češi při nakupování potravin rok od roku více zohledňují jejich kvalitu. Pod pojmem kvalita si představují zejména čerstvost, zralost, potraviny bez chemie, umělých náhražek a přidaných látek. Věrohodného ukazatele kvality tvoří značky jako Klasa, BIO či Regionální potravina. Dejte i vy šanci výrobkům se značkami kvality a zapojte se do soutěže „Stříhejte kolem dokola“. K dobrému pocitu z kvalitní stravy tak navíc přibude i šance na výhru jedné z hlavních cen – roční zapůjčení jednoho ze tří osobních automobilů. Soutěžit můžete až do 2. ledna 2022.

Letos na jaře agentura STEM/MARK zjišťovala pro Státní zemědělský intervenční fond, co nás nejvíce ovlivňuje při výběru potravin. Její výsledky ukazují, že Čechům stále více záleží na tom, co svému tělu dopřávají. Velkou roli při nakupování potravin hraje jejich původ. Zájem o české výrobky meziročně stoupl o 6 %. Hlavními důvody pro nákup českých potravin jsou zejména důvěra a menší vzdálenost při dopravě. Vodítkem při nakupování prověřených českých potravin je nejčastěji Klasa neboli nejznámější značka kvality. Češi ovšem registrují i další loga kvality – takřka 60 % respondentů dále uvedlo Regionální potravinu.

Více o průzkumu se dozvíte zde

 

Autor: Akademie kvality

Jak pomocí značek kvality vyhrát?

1) Zaměřte se na výrobky, které mají na obalu nějakou ze soutěžních značek kvality.

2)  Tyto značky následně vystřihněte a nalepte na herní kartu (získáte ji na akademiekvality.cz nebo ve vybraných prodejnách obchodních řetězců).

3) Až bude karta zaplněna 40 logy, na obálku napište „SOUTĚŽ“ a odešlete ji poštou na adresu organizátora.

Autor: Akademie kvality

Co letos můžete vyhrát?

Hlavními cenami jsou tři osobní automobily ŠKODA KAROQ k ročnímu zapůjčení. Těšit se můžete také na domácí kuchyňské pomocníky, jako jsou roboty, myčky, varné konvice, poukázky na nákup kvalitních potravin a další drobné výhry.

Autor: Akademie kvality

Nakupujte kvalitní potraviny s logy Klasa, Regionální potravina, biozebra, biolist nebo chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP), vystřihněte je a vyhrajte.

Veškeré informace o soutěži včetně herní karty naleznete na webu akademiekvality.cz.

Na webu Akademie kvality najdete také inspiraci v podobě receptů a dočtete se zde spoustu zajímavostí a tipů o kvalitních potravinách.

Těžko bychom hledali dezert, který více navodí podzimní či zimní atmosféru tak jako starý dobrý jablečný štrúdl. Listové těsto, jablka, skořice, oříšky a rozinky, to je ve zkratce vše, co k vykouzlení této podzimní delikatesy potřebujete. Vyzkoušejte náš recept, jsme přesvědčeni, že vás očaruje.

Autor: Akademie kvality

Jablečný štrúdl

Ingredience:

  • 1 listové těsto
  • 5 jablek
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 50 g perníku
  • skořice, rum, hrstka hladké mouky

Postup:

1. Z cukru uděláme světlý karamel a vložíme do něj na kostičky nakrájená jablka. Přisypeme skořici a vyvaříme šťávu z jablek.

2.  Přesypeme jablka a smícháme je s nasekanými ořechy a rozinkami, které byly namočené v rumu. Přidáme vanilkový cukr a vše dobře promícháme.

3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu do tvaru obdélníku a potřeme ho vejcem.

4. Zastrouháme perníkem, přendáme jablečnou směs na těsto a dobře zabalíme. Celý závin potřeme vajíčkem a můžeme posypat krupicovým cukrem pro křupavý efekt.

5. Závin pečeme na 180 °C cca 25 minut.