Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženy, pojďte s námi pomáhat ženám!

8. listopadu 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Víte, že se s nějakou formou sexuálního násilí nebo obtěžování setkala během svého života každá druhá žena? Že téměř každá desátá starší 18 let byla znásilněna? To je v přepočtu asi 409 000 žen. Ukazuje to výzkum agentury MindBridge Consulting pro proFem – centrum pro oběti domácího a sexuálního násilí. Avon je partnerem této organizace a pomoci ohroženým ženám se věnuje dlouhodobě. Zároveň spolupracuje s Hankou Kynychovou a herci Anetou Kernovou a Petrem Vondráčkem, kteří jsou tvářemi projektu Avon proti domácímu násilí. 

25. listopad si od roku 1999 připomínáme jako celosvětový den proti násilí na ženách. Podle výzkumu 54 % žen zažije během svého života nejméně jednu z forem domácího násilí. Jedná se o verbální sexuální obtěžování, doteky nebo polibky proti vůli oběti a nevyžádané fotografie nebo videa se sexualizovaným obsahem. Avon se této problematice věnuje dlouhodobě, přičemž do boje proti domácímu násilí se mohou zapojit i ostatní.

Pomoc ženám, které se staly oběťmi domácího násilí, je jednoduchá. Stačí si na www.avon.cz/charita zakoupit charitativní symboly proti domácímu násilí se znakem nekonečna. Na výběr jsou křišťálová nebo glazurovaná brož za 129 korun, náramek za 149 korun nebo cestovní hrnek za 199 korun. Celkový výtěžek z prodeje těchto výrobků půjde právě na pomoc v boji proti domácímu násilí.

Autor: AVON Cosmetics, spol. s r.o.

Prevenci a pomoci ohroženým ženám se společně s Avonem dlouhodobě věnuje i Hanka Kynychová, moderátorka, cvičitelka aerobiku a filantropka. Je tváří projektu Avon proti domácímu násilí stejně jako Aneta Kernová a Petr Vondráček, hlavní hrdinové filmu Když prší slzy, který se věnuje problematice domácího násilí. Avon vznik tohoto filmu podpořil finančně a premiéra je připravována na první polovinu příštího roku.

Chcete se také přidat? Tak neváhejte a pomozte svým nákupem na www.avon.cz/charita podpořit ženy, které jsou obětí domácího násilí.