Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kdo si hraje, nezlobí. Jak si zpříjemnit domácí program pro celou rodinu a zabavit děti?

29. července 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Doma je navařeno, uklizeno, případné věci do práce vyřízeny. Dětem začaly prázdniny a žádají si vaši pozornost. Potřebujete rychlý plán, jak je zabavit. A také sebe, každodenní domácí program už začíná být trochu stereotypní. Na internetu najdete spoustu zajímavých tipů, jak trávit společné chvíle doma, ale co takhle zkusit něco nového?

Pořídit si herní konzoli už dávno neznamená, že na ní především děti tráví hodiny času bojem s proradnými padouchy. S PlayStation 4 si můžete zahrát celá rodina, a to velmi jednoduše. Vezměte do ruky herní ovladače, nebo svůj chytrý telefon a jízda může začít. Připravte si občerstvení, zaberte své oblíbené místo na sedačce a vydejte se vstříc neomezené zábavě.   

Vyzvěte rodinu na souboj

Platforma Playlink nabízí hry, ke kterým vám stačí jakýkoliv chytrý telefon. Stačí jen stáhnout příslušnou herní aplikaci a vyzvat všechny členy rodiny. Vyzkoušejte třeba zábavnou vědomostní hru Knowledge is Power, kde odpovídáte na otázky ze zvolených oblastí (hudba, filmy, zvířata apod.). V průběhu hry můžete tomu nejlepšímu neustále znepříjemňovat jeho odpovídání různými škodícími útoky. Díky tomu má i ten doposud nejhorší hráč šanci ve finálovém kole přeskočit všechny ostatní.

Autor: Playstation.com

Chcete-li se s rodinou pobavit a zároveň trochu proklepnout, zvolte hru That's You! Dozvíte se, co si o vás myslí ostatní členové rodiny a na odpovědi ostatních si můžete i vsadit. Víte přece, že na otázku: „Kdo je největší jedlík?“ odpoví všichni: „Jasně, že táta.“ Nebo ne?  Pokud máte náladu spíše na něco rychlejšího, zvolte Frantics s patnácti nebo Chimparty s osmnácti potrhlými minihrami, ve kterých musíte skákat, plavat, běhat nebo malovat.

Ve vařící hře Overcooked 2 si pak můžete v obýváku vyzkoušet takové vlastní Ano, šéfe! téměř na vlastní kůži. Jeden krájí cibuli, další smaží na pánvi, někdo musí připravit přílohu. Sladit společně jednotlivé kroky je potřeba co nejdříve, už je čas servírovat! Tato hra už mezi Playlink tituly nepatří, budete k ní namísto telefonu potřebovat více herních ovladačů Dualshock 4.

Pro malé i velké

Vizuálně velmi pestrá hra Concrete Genie na první pohled možná působí, že je výhradně pro menší děti. Potěší však všechny, kdo rádi kreslí. Příběh teenagera, který oživuje zašedlé ulice živými malbami, vtáhne do děje i puberťáka. V Tricky Towers pak jde o skládání kostiček na sebe tak, aby se postavená kouzelná věž nezřítila. Znalosti fyziky se budou hodit. Hru mohou současně hrát až tři hráči a své věže si vzájemně shazovat – ideální pro sourozenecké zápolení.

Autor: Playstation.com

Jestli pro vaše děti není herní svět úplnou neznámou, nejspíše znají postavu Raymana. S jeho vystřelovací pěstí ve hře Rayman Legends hráč prochází různými úrovněmi a plní úkoly. Oblíbenou „skákačku“ je možné hrát až ve čtyřech lidech, čelit nejrůznějším výzvám a nástrahám tak můžete i společně s dalšími členy rodiny. O hopsání jde také v barevné hře Unravel Two, kde si dva parťáci díky vzájemné spolupráci pomáhají ke zdolávání jednotlivých hádanek.

Her vhodných pro zábavu s celou rodinou je ale mnohem více. Vyzkoušejte i například Asterix a Obelix XXL 3, Brawlhalla, Super Bomberman R, Nippon Marathon a spoustu dalších.