Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soutěž o zájezd na Island!

9. října 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Vymýšlíte, kam vyrazit na dovolenou? Nechcete se mačkat na přeplněné pláži spolu s dalšími cestovateli? A navíc je váš budget značně omezený? Tak zkuste štěstí a zúčastněte se soutěže s kapesníky Kleenex o zájezd na Island

Island je místo, kde příroda nezná hranice. Ostrov, který oplývá řekami, vodopády, ledovci a zároveň sopkami. Na jednom místě najdete tolik zajímavostí, že by byla věčná škoda ho nenavštívit.

Co rozhodně musíte vidět

Určitě si nemůžete nechat ujít hlavní město Reykjavík, které leží v jihozápadní části ostrova. Kromě klasických obchůdků, restaurací je zde i hodně památek. Vedle parlamentu Althing se nachází luteránská katedrála Dömkirkjan z 18. století. Hlavní ozdobou města je kostel Hallgrímskirkja vysoký skoro 75 metrů. Je to nejvyšší budova na Islandu a možná než kostel v budově uvidíte kosmický raketoplán. O historii ostrova se dozvíte nejvíce v muzeu Árbæjarsafn. Samozřejmě nesmíte minout tři národní parky, které vám určitě svou přírodní scenérií vyrazí dech.

Autor: Shutterstock

Tipy, které vás možná překvapí

- Nemusíte se stresovat s výměnou peněz ve směnárnách. Na Islandu fungují prakticky všude bezhotovostní platby. Takže vám odpadne jedna starost.

- Národním jídlem je grónský žralok. Ten se nechává několik měsíců uležet a je tedy spíše shnilý. Nejí ho většina domorodců, tak záleží na vás, jestli máte tak otrlý žaludek a zkusíte to.

- Islanďané naprosto milují bazény a vířivky. Kromě toho, že to jsou místa pro relaxaci, tak se ve vodě potkávají kamarádi a staří známí a je to skoro společenská událost a rituál. Takže místo do kaváren a hospod se naloží společně do bublinek.

- Na alkohol radši zapomeňte. Na ostrově se jedná o velmi drahé zboží. Navíc ve všech nočních podnicích nikoho do půlnoci nepotkáte. Každý si začne hezky v pohodlí domova a až po půlnoci vyrazí do ulic.

Autor: Freudenberg Home and Cleaning Solutions

Zapojte se do soutěže o zájezd

Zásobu kapesníků je dobré mít v každé domácnosti. Proto nebude pro vás nic snadnějšího, než vaši zásobu doplnit. Nakupte v jakékoli kombinaci tři balení kapesníků Kleenex, zaregistrujte se  v termínu konání soutěže na webové stránce www.balsamkleenex.cz a budete zařazeni do soutěže o zájezd pro dva na Island. Pak už zbývá si jenom držet pěsti, že se štěstí usměje právě na vás! Více informací naleznete na www.balsamkleenex.cz.