Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rozhodněte, kdo si rozdělí 5 milionů

12. února 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud se do půlky února vydáte do prodejen Tesco, získáte u pokladny kromě účtenky také malý žeton. S jeho pomocí můžete hlasovat pro jeden ze tří projektů neziskových organizací z vašeho okolí. Cílem programu “Vy rozhodujete, my pomáháme“ je pomoci místním neziskovým organizacím realizovat jejich projekty, které mají pozitivní vliv na život lidí v jejich okolí.

Hlasujte pomocí žetonů

Nejvíce projektů, které se účastní programu “Vy rozhodujete, my pomáháme“, se zaměřuje na pomoc opuštěným a ohroženým dětem, zdravotně znevýhodněným, seniorům, vzdělávání dětí a mládeže, ohroženým rodinám a dalším osobám v nepříznivé životní situaci. Váš žeton tak může například podpořit nadané děti ze sociálně slabých rodin v rozvoji jejich talentu, opuštěným seniorům v domovech důchodců zajistí kvalitní fyzioterapii nebo zřídí novou komunitní kuchyň v potravinové bance vašeho kraje a vy tak pomůžete snížit plýtvání potravinami. Bližší informace o zúčastněných organizacích z vašeho okolí naleznete na webových stránkách programu.

Autor: Tesco Stores ČR

Podpořte svého favorita

Tesco se dlouhodobě věnuje podpoře komunit. Od začátku programu v roce 2016 podpořilo již více než 540 dobročinných projektů, kterým rozdělilo 13 140 000 korun. Letos, stejně jako v minulých ročnících, záleží rozhodnutí pouze na zákaznících Tesco. V každém z 90 regionů v České republice budou o hlasy zákazníků soutěžit tři projekty. Projekt, který obdrží nejvíce hlasů, získá od Nadačního fondu Tesco 30 000 korun, projekt na druhém místě dostane 16 000 korun a projekt na třetím místě získá 10 000 korun.

Autor: Tesco Stores ČR

Každý projekt vyhrává

Až do neděle 17. února 2019 budou ve všech obchodech Tesco umístěny speciální hlasovací zařízení s popisem tří nominovaných projektů v daném regionu. Projekty nezávisle hodnotila porota složená ze zástupců odborného garanta Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. V každém hlasovacím zařízení se nachází tubusy, do kterých můžete vhodit svůj žeton za nákup a tím podpořit vámi vybraný projekt. Průběžné výsledky naleznete každý týden na webových stránkách programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ a konečné výsledky budou oznámeny v týdnu od 6. března.

Autor: Tesco Stores ČR