Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Víte, podle čeho vybírat sportovní oblečení a jak se o něj starat?

15. listopadu 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Ať už sportujete denně, nebo se vám to povede jen párkrát do měsíce, určitě se při svém tréninku nechcete nijak omezovat, natož stresovat s tím, jak při tréninku vypadáte. Sportovní oblečení je nedílnou součástí fyzické aktivity. Je dokonce jedním z nejdůležitějších motivátorů k tréninku. Proto je dobré být připravena a vědět, podle čeho sportovní oblečení vybírat a jak se o něj také starat.

Čím se řídit při výběru sportovního oblečení

Důležitým bodem při výběru sportovního oblečení je druh cvičení, na který se chystáte. Pro pomalejší cvičení typu pilates nebo jóga se hodí spíše volnější, splývavější materiály, na hodině aerobiku zase oceníte elastické oblečení, které hezky sedí na těle a nikde nepřekáží. To samé platí i pro běh. Druhým faktorem při výběru je druh materiálu, ze kterého je oblečení vyrobeno.

Prioritou by tak pro vás měla být prodyšnost a odvod vlhkosti.  S příchodem podzimu a zimy není třeba sportovní oblečení od základu měnit, ale naučte se oblékat ve vrstvách. Je to praktické a také pohodlné. Oblečení vám i nadále dobře sedí na těle, a pokud to s ním náhodou přeženete, můžete případně i nějakou tu vrstvu odložit, aniž byste riskovali, že toho svléknete moc a prostydnete.

Sportovní podprsenka je základ

Dobře padnoucí podprsenka je jedním ze základních kamenů dobrého tréninku. Nejen, že se díky ní budete cítit pohodlně, ale ještě tak předejdete nemalým zdravotním rizikům. Sportovní podprsenka drží prsa pevně u těla a poskytuje jim potřebnou oporu – ňadra tak nemají možnost se hýbat nebo překážet. Při správné velikosti ramínka nepadají ani se nezařezávají, prádlo nikde neplandá a poprsí je pevně usazené a dostatečně podepřené.

Sportovní podprsenku nikdy nekupujte bez vyzkoušení. Ideálně v ní v kabince chvíli zůstaňte a samozřejmě ji zkuste při pohybu. Párkrát se předkloňte, ukloňte do stran, zahýbejte rameny, stejně jako zkuste pár poskoků či běh na místě. Lépe tak poznáte, zda vás podprsenka někde netlačí nebo naopak není příliš volná. 

Péče o sportovní oblečení

Trénink, fyzická aktivita, venkovní procházky nebo pravidelné cvičení nejenže způsobují opotřebení oblečení, ale je i čím dál tím těžší zbavit jej nepříjemného zápachu potu. K péči o sportovní oblečení použijte nové vonné prací perličky Lenor Unstoppables a dodejte mu tak maximum svěžesti a vůně pro další trénink. Perličky vložte přímo do bubnu pračky a na ně pak dejte prádlo. Perličky se lehce rozpouští a provoní prádlo až do dalšího praní nebo na dobu 12 týdnů u uskladněného prádla. Pro technické materiály a membrány jsou naprosto bezpečné, vám tudíž už nic nebrání v tom, cítit se při každém sportu pohodlně a příjemně svěží.

@fitnessevisek
Autor: Lenor

„Pro mě jsou vonné perličky Lenor Unstoppables při praní už několik měsíců absolutní „must have“. Díky svému složení jsou vhodné i pro sportovní oblečení, které u nás doma peru snad obden, a prádlo vydrží krásně voňavé i dlouho po vyprání,“ říká Eva Kraus @fitnessevisek a dodává: „Perličky se vsypávají do bubnu pračky, přidávám je ke každému praní. Je to otázka asi pěti vteřin, které mi za tu skvělou vůni rozhodně stojí.“

Vonné perličky Lenor Unstoppables
Autor: Lenor