Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Letošní Vánoce budou jiné, stačí změnit jednu věc! Víte kterou?

25. října 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Už jsou za rohem, slyšíte je? Tiše cinkají v dáli a co nevidět zaklepou i na vaše dveře. Děti je milují, dospělí je vyhlížejí s lehkou nervozitou, ale ve svém důsledku se na ně těší všichni. Řeč je o Vánocích. Voní jehličím, vanilkou a čerstvě vypranými záclonami. Jedni je toužebně vyhlížejí už od března, ti druzí (zejména my, ženy) touto dobou začínají sepisovat nákupní seznam na linecké cukroví i vaječný likér a přemýšlejí, jak si letos zorganizovat čas, aby ty letošní svátky opravdu proběhly v klidu a míru. Poradíme vám, jak na to…

Zasedněte

Možná se vám to zdá předčasné, ale právě teď je nejvyšší čas sednout si ke stolu a svolat rodinnou radu. Uvařte společně dobrý čaj, nakrojte mramorovou bábovku a nechte každého, ať si vybere jeden druh cukroví (no dobře, děti dva), které se letos objeví na štědrovečerním stole. Zdá se vám to málo? Tak si vzpomeňte na to, jak jste ještě na Hromnice dojídali poslední krabici s medvědími pracnami. Hotovo? Skvěle. Uvidíte, že si prvního ledna v duchu pogratulujete k výbornému rozhodnutí. A vaše linie to jistě také ocení.

Podělte se 

Mezitím v podobném duchu rozdělte i práce na předvánočním úklidu. Nemusíte hned mýt okna v celém bytě. Stačí, když si děti uklidí v pokojíčku. Vytřídí oblečení, ze kterého vyrostly, a hračky, se kterými si už nehrají. Vy udělejte to samé a projděte ložnici a zbytek bytu. Vše zabalte do krabice a pošlete dál. Například do Armády spásy. Věci, které vy už nepotřebujete, udělají radost těm, kterým se nedostává. Získáte dobrý pocit, ale i vzdušnější byt a místo v šatníku. 

Vyberte

Favority vánočního stolu už máte na papíru, teď zbývají recepty. A nejen na cukroví: nezapomeňte na vánočku, bramborový salát, řízek a spoustu dalších dobrot. Na Cookidoo® naleznete více než 2 000 chutných inspirací na každý den i příležitost. Na své si přijdou vegani, vegetariáni, vyznavači paleo stravy i ti, kteří drží různá dietetická omezení (např. bez lepku, bez cukru, se sníženým množstvím tuku apod.). Recepty lze řadit do tematických kolekcí podle aktuální potřeby (např. „rychlé večeře“, „Klárčiny chuťovky“ či „vánoční pečení“), vytvořit si můžete týdenní plán večeří, a dokonce vygenerovat nákupní seznam, který pošlete partnerovi na e-mail. 

Užívejte

Recepty vybrané máte, teď už jen vše uvařit. Děsíte se hromady špinavého nádobí, hodin strávených zaděláváním, mísením, mletím či drcením a dalších, ne příliš oblíbených kuchyňských prací? Seznamte se s Thermomixem®. Tento multifunkční „hrnec“ zastane práci až 12 samostatných přístrojů. Je to taková kuchyně ve velikosti papíru A4. Poradí si se všemi druhy těst, omáček a pečiva. Umí i domácí jogurt, máslo, majonézu či čokoládovou ganache. V jeden okamžik připraví kompletní menu, a to včetně dezertu.

Takže si udělejte pohodlí, o vánoční pečení a vaření se letos postará Thermomix®.

Více informací naleznete zde.