Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jezte doma zdravě s pomocníky Panasonic

29. listopadu 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Nekvalitní potraviny na českém trhu jsou tématem dnes a denně. Pokud jste se někdy procházela mezi regály německých supermarketů a snila o tom, aby to stejně vypadalo i u nás, rozhodně nejste sama. Změny se možná v nejbližší době nedočkáme, ale máme pro vás návod, jak dvě problematické, ale oblíbené součásti jídelníčku snadno a rychle nahradit zdravými. 

Čerstvý domácí chléb

Už nechcete, aby chléb, který si kupujete měl druhý den zvláštní pachuť a ještě divnější konzistenci? Díky domácím pekárnám zvládne dnes upéct chleba úplně každý. Stačí dle zvoleného programu a pokynů v návodu nadávkovat kvasnice, mouku, vodu, sůl a tuk. Anebo ještě jednodušeji – pouze přidáte předpřipravenou směs. Pekárna Panasonic SD-ZB2512 pak zajistí i optimální množství dávky droždí s přesným načasováním. Využít můžete i dávkovač rozinek a oříšků, který nadávkuje ingredience tak, aby byly rovnoměrně rozprostřeny v bochníku. Díky snímači venkovní teploty (ano čtete správně – venkovní teploty) pekárna upravuje vhodně podmínky uvnitř tak, aby kynutí bylo za jakýchkoliv podmínek v místnosti dokonale provedené. Výsledkem je tak vždy stejně kvalitní a chutný chléb, který jde jednoduše z pekárny vyndat. Pekárna Panasonic SD-ZB2512 je navíc schopná vyrobit i domácí marmeládu, takže si na váš chleba budete mít i co namazat. Stačí pouze zvolit program na marmeládu, do dávkovače nasypat želírovací směs a do hlavní nádoby (pakliže nemáte čerstvé ovoce) třeba pytlík mraženého ovoce z obchodu. Zbytek zvládne pekárna zařídit za vás.

Ovocné šťávy

Velmi často se můžeme v obchodech setkat s přeslazovanými ovocnými šťávami, kde podíl ovocné složky je výrazně menší, než by měl být. Přitom čerstvě vymačkané ovocné šťávy, plné vitamínů, jsou skvělé na posílení imunity, obzvláště v zimních měsících. Stačí pouze vybrat libovolné ovoce či zeleninu a ten pravý stroj, který vám šťávu vyrobí. Pro ty, kteří kladou důraz na zdravý životní styl, přišel Panasonic s inovativním řešením. Pomalý odšťavňovač Panasonic MJ-L500 je vybaven speciálním šroubem a tím pádem neničí vysokou teplotou důležité živiny na rozdíl od ostatních odšťavňovačů. Šroub se při stlačování surovin otáčí nízkou rychlostí 45 ot./min, takže se živiny nezničí vysokou teplotou způsobenou třením. Jde o velmi účinný způsob, jak zachovat hodnotné živiny. S pomalým odšťavněním se vám také nemůže stát, že se vám jednotlivé složky šťávy oddělí od sebe, což se děje u vysokorychlostních odšťavňovačů. Vrhněte se do světa čerstvých šťáv a ucítíte ten chuťový rozdíl mezi kvalitou výsledku Panasonic MJ-L500 a kupovanými a přislazovanými šťávami.