Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Již tento týden zachvátí Česko Tulipánová horečka!

29. srpna 2017 | 09:55
Prezentace klienta |

Milostný trojúhelník, vzrušení, nepoznaná vášeň, ale i strach a lži. Volba mezi láskou a ctí. Uprchnou milenci spojeni svou zakázanou láskou, nebo podlehnou tlaku doby? Jakékoli rozohodnutí ale komplikuje obrovské bohatsví ve formě tulipánové cibulky. Odpovědi na otázky naleznete již 31. srpna, kdy Tulipánová horečka míří d českých kin. 

V 17. století Amsterdam a celou zemi zachvátila "tulipánová horečka". Jediná cibulka exotické květiny měla hodnotu desetinásobku průměrné mzdy a svému majiteli mohla přinést nesmírný majetek. Přesto je pro bohatého obchodníka Cornelia Sandvoorta (Christoph Waltz) největším štěstím svatba s mladičkou Sophií (Alicia Vikander). Cornelius si objedná její portrét u nadějného malíře. Sympatický a talentovaný mladík Sofii okouzlí, a protože on její sympatie opětuje, zrodí se vášnivá, ale zakázaná láska. Aby svůj vztah utajili, milenci se víc a víc zamotávají do spleti podvodů a lží. Jejich nadějí na společnou budoucnost je jedině vzácná tulipánová cibulka, díky které by získali mnoho peněz. Bude Sophie svého staršího manžela milovat, ctít a poslouchat, tak jak bylo zvykem v té době nebo dá přednost malíři? 

Autor: Forum Film Czech, s.r.o.

Zajímavostí je, že jedním ze scénáristů filmu je držitel Oscara za Zamilovaného Shakespeare, Tom Stoppard. Sir Tom Stoppard, rodným jménem Tomáš Straussler, se narodil roku 1937 ve Zlíně v bývalém Československu. Před válkou však jeho rodina emigrovala a nyní patří k nejuznávanějším britským dramatikům. V hlavních rolích se můžete těšit na Alicii Vikander jako mladičkou Sofii (Dánská dívka, Jason Bourne), Christopha Waltze (Spectre, Big Eyes) coby bohatého obchodníka a mladičkého umělce, kterého hraje Dane DeHaan. Dále ve filmu hraje Zach Galifianakis  známý především ze svých komediálních rolí. Režisérem snímku je Justin Chadwick a scénář napsal. Film je 107 minut dlouhý. Snímek je základě knižní předlohy, bestselleru, od Deborag Moggachové. 

Zhlédnutí traileru vám rozhodnutí, zda navštívit kino, jistě usnadní: