Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kombinace čistšího vzduchu s optimální vlhkostí

2. prosince 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Zdravý životní styl je fenoménem poslední doby a to především v otázce potravin a pravidelného pohybu. Málokdo z nás si ale uvědomuje, že v souvislosti s naším zdravím záleží také na kvalitě vzduchu, který dýcháme.

Pro zajímavost jsme změřili znečištění na rušné pražské křižovatce a v bytě v širším centru. Koukněte se, jak naše měření dopadlo: www.philips.cz/zdravejsivzduch.

I když nevědomky, i my každý den ovlivňujeme kvalitu ovzduší u nás doma. Ke svému životu totiž využíváme mnoho výrobků, které v sobě obsahují rozpouštědla a těkavé organické sloučeniny. Organické chemikálie jsou široce používány jako přísady výrobků pro domácnost včetně nátěrových hmot, laků, vosků, kosmetiky, stejně jako čisticích nebo dezinfekčních prostředků atd. Průměrné hodnoty výskytu těchto látek jsou pak v naší domácnosti 2-5 x vyšší než v exteriéru. Navíc řada nečistot, jako například prach, pyl, roztoči nebo kouř, jsou dnes již běžným jevem, a třeba i to je důvodem, proč okolo 30 % světové populace sužují různá alergická onemocnění. 

Pokud se bavíme o kvalitě ovzduší v interiéru, je také důležité udržovat optimální úroveň vlhkosti. Suchý vzduch v domácnosti může vést k podráždění očí, nosu a krku – což následně způsobuje menší odolnost vůči alergenům, bakteriím a dalším nečistotám.

Autor: Philips

Philips zkombinoval výkonnou čisticí technologii VitaShield IPS s technologií pro zvlhčování NanoCloud a představuje kombinovanou čističku a zvlhčovač vzduchu 2v1 (AC4080). Zatímco technologie VitaShield IPS dokáže účinně odfiltrovat například jemné částice, částice PM2,5, škodlivé plyny, bakterie a viry o velikosti minimálně 20 nanometrů a odstraňuje ze vzduchu až 99,9 % pylů, prachu, roztočů, bakterií, virů a zvířecí srsti, technologie NanoCloud se zase stará o účinné a hygienické zvlhčování vzduchu bez bílých skvrn a louží v okolí přístroje. Rovnoměrně rozvádí zvlhčený vzduch po místnosti a udržuje v ní vlhkost na stabilní doporučené úrovni 40 – 60 %. Tak zajistíte své rodině čistý a zdravý vzduch hned probuzení i po celý den.

O tom, jak jsou technologie VitaShield IPS a NanoClud účinné se můžete přesvědčit mimo jiné také v tomto videu Kombinovaná čistička a zvlhčovač vzduchu Philips AC4080/10 nebo se dočíst více zde Philips_cisticka-a-zvlhcovac-vzduchu.