Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Bojovníky s plameny ocenily především ženy

18. prosince 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Kdo si podle vás zaslouží nejvíce poděkování za svou práci během Vánoc? Hasiči! Požárníci s očouzenou tváří a plameny v zádech získali nejvíce hlasů od jejich největších obdivovatelek, žen.  Na paty jim šlapali zdravotníci. Ti si získali pozornost především u zástupců drsnějšího pohlaví. Jak vypadalo dojemné předávání zaskočeným hasičům? Více ve videu!

„Kdyby nebylo hasičů, kteří tu pro nás jsou stále i o svátcích, byl by svět smutný. Děkuji vám, že tu pro nás jste každý den a že naše životy jsou vaší prioritou.“ Tak zněla děkovná zpráva, kterou ničitelům požárů napsal jeden z mnoha obdivovatelů. Podobných přání dostali požárníci od fanoušků
i fanynek mnohem víc.

Téma vánočních pracantů a dříčů zaujalo velké množství lidí. Pro hasiče ve speciální aplikaci hlasovalo přes 13 000 příznivců. Největší podpory se jich dostalo u zástupkyň něžnějšího pohlaví. Ty na požárnících obdivovali jejich mužnost i oddanost svému povolání. Uniforma zkrátka dělá divy.

Autor: Marie Bartošová

Na paty šlapali doktoři

Hned v závěsu se umístili muži a ženy v bílých pláštích. Pro doktory a zdravotní sestry se vyslovilo jedenáct tisíc obdivovatelů. Zajímavostí je, že doktoři mají více fanoušků než fanynek. Hlasy sbírali spíše u mužské populace. Celkem se do ankety zapojilo přes 33 000 lidí napříč všemi generacemi.

Nadšení hlasující přidávali návrhy dalších povolání, kterým by chtěli poděkovat. Někteří dokonce přišli s nápadem, že by se nemělo zapomenout poděkovat všem maminkám a ženám, které se starají o své muže, děti i celou domácnost. Mezi návrhy se objevilo i poděkování Ježíškovi. V řeči čísel je ale vítěz jen jeden.

Autor: Marie Bartošová

Čokoládová odměna

A co bere vítěz? Protože celý projekt zaštituje Milka, poděkování bojovníkům s plameny proběhlo ve formě pořádné porce čokolády. Milka tým dorazil i s filmovým štábem na hasičskou stanici a tam slavnostně požárníkům poděkoval za všechny, kteří jim poděkovali kliknutím myši. Rozpálená základna se rázem zkrotila pod nánosem jemné čokolády.

Poděkovat za vyjádřenou podporu nezapomněl ani oceněný hasič Jan Lédl. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří nám dali hlas v anketě. Vždycky potěší, když vám lidi dají najevo, že si váží vaší práce
a dokážou to ocenit. Trochu nás vítězství překvapilo a čokoláda jako poděkování samozřejmě potěšila,“
děkoval jeden z ambasadorů projektu.

Hlasování probíhalo na webu www.troufnisinajemnost.cz od 11. 11. 2015 až do konce listopadu. Na stránkách si i teď můžete přečíst příběhy doktorky, kurýra, hasiče, číšnice a hlasatelky rozhlasu. Tedy skutečných dříčů, kteří pracují i o Vánocích.