Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam vyrazit během víkendu? Setkání dětí ze zkumavek i noc na hradě či zámku

  • Hlavní program letošní Hradozámecké noci se odehrává na jihočeském zámku Kratochvíle
    27. srpna 2015 | 06:00

    Poslední prázdninový víkend sice v ledaskom probudí nostalgii nebo obavy z nadcházejícího školního roku, ale rozhodně to není důvod pro to, abyste seděli doma. Naopak! Nabídka akcí rozhodně stojí za to. 

  • Děti ze zkumavky se setkají v zoo

    ...
    Autor: Shutterstock

    V neděli 30. srpna můžete přijít na výroční setkání dětí z umělého oplodnění, které pořádá pražské centrum ISCARE v zoologické zahradě od půl desáté ráno. Koná se u příležitosti dvacátého výročí fungování této IVF kliniky v České republice.

    Na co se můžete těšit? 

    • zatím se přihlásilo rekordních 3000 účastníků – dětí z umělého oplodnění a jejich rodičů
    • největší setkání dětí ze zkumavky v Česku (proběhne oficiální pokus o zápis do Guinnessovy knihy rekordů)
    • unikátní hromadné focení
    • vznikne také jedinečná fotografie 20 dětí a dospělých za každý rok, kdy klinika funguje
  • Nechte si zjistit, jak vlastně běháte

    Video se připravuje ...
    Sprint si proběhla i redaktorka magazínu Blesk pro ženy Blanka Kubíčková • VIDEO: Blanka Kubíčková
    Už dnes probíhá na náměstí Republiky v centru Prahy Nike Speed Week – série běžeckých eventů, která vyvrcholí v neděli 30. srpna. Běžci se mohou těšit na běžecké tréninky v noční Praze. Díky unikátní technologii budou moci proběhnout nejzajímavější místa Prahy přímo v prostorách Nike Speed Week, aniž by opustili náměstí Republiky. Pro milovníky krátkých vzdáleností bude připravený také padesátimetrový sprint, po kterém každý běžec obdrží e-mail se svou cílovou fotografií a svým rekordem. Na místě bude také k dispozici analýza došlapu a kolekce nejnovější běžecké obuvi, aby si každý mohl vybrat tu nejvhodnější botu pro svůj běžecký styl. V neděli 30. srpna pak všichni běžci oslaví nejrychlejší den tohoto roku – jak jinak než během na unikátní měřené trati, která bude začínat na Štvanici a končit na náměstí Republiky.

  • Hrabalovská noc v pivovaru Dalešice

    ...
    Autor: Www.pivovar-dalesice.cz

    Dalešický pivovar slaví 35 let od natočení filmu Postřižiny. Zve návštěvníky na oživené prohlídky pivovaru – hlavně těch prostor, které návštěvníci běžně nevidí. Dobový kostým tu bude rozhodně vítaným plusem. Prohlídky začínají od 17.30 a budou pokračovat až do pozdních večerních hodin. Z důvodu velkého zájmu o akci je třeba si rezervovat místa na prohlídkovém okruhu předem (+420 568 860 942, rezervace@pivovar-dalesice.cz).

  • Vypukne tradiční Hradozámecká noc!

    ...
    Autor: http://www.zamek-kratochvile.eu/

    Již šestá Hradozámecká noc vypukne vpodvečer v sobotu 29. srpna. Ve večerních a nočních hodinách opět otevřou brány návštěvníkům – a přidají k tomu netradiční programy a výjimečnou atmosféru – státní i nestátní hrady, zámky a další památky! Více na www.hradozameckanoc.cz  – hlavním centrem dění bude letos jihočeský zámek Kratochvíle. 

    Hlavní program bude soustředěn na ostrovním parteru za vilou. Nabídne návštěvníkům originální výstup slovutného provazochodce Saltimbanga v podání Divadla T.E.J.P a jeho loutek, ukázku a následně i výuku renesančních tanců skupinou Regii Caroli Regis, koncert raně barokní hudby Ty spíš, duše moje a nejlepší ohňovou choreografii v České republice: Palitchi. V rámci večera budou zpřístupněny interiéry zámku osvětlené svíčkami od osmi večer až do jedenácté před půlnocí. 

  • Den Českého Švýcarska v Krásné Lípě

    Každým rokem se město Krásná Lípa loučí s prázdninami kulturně-sportovní akcí s názvem Den Českého Švýcarska. Na konci prázdnin čeká návštěvníky Krásné Lípy mnoho sportovních zážitků v podobě soutěží i vystoupení. Tradicí je mezinárodní setkání majitelů motocyklů Čechie Böhmerland. Dále je připraven pestrý program pro rodiny s dětmi – rodinný maraton, eko a umělecké dílny pro děti a divadelní představení. Celý den vyvrcholí koncertem známých českých hudebníků.

Diskuse ke článku
.