Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čím potěšíte muže na Vánoce? Zkuste Boba Dylana nebo komiks

  • Potěšte muže k Vánocům krásnou knihou!
    4. prosince 2014 | 06:00

    Můj táta odjakživa dělí dárky na "tvrdé" a "měkké". Ještě před rozbalením balíčku na něj zaťuká a ve chvíli, kdy se ozve dutý zvuk, rozzáří se mu oči. Ihned roztrhne papír a okamžitě se do knihy začte, aby zjistil, co že to vlastně dostal. Tvrdé dárky jsou prostě super, a jestli i váš muž patří mezi knihomoly, není o čem dál diskutovat. Nechte se inspirovat našimi tipy, které potěší jak zvídavé muže, tak ty s duší malého kluka. 

  • Kdo je ten chlap? Hledání Boba Dylana: David Dalton

    Jedna z nejlepších knih, které byly dosud napsány o Bobu Dylanovi. Daltonův styl psaní je sám o sobě unikátní, jde do hloubky, soustřeďuje se na podstatné a zároveň dokáže bavit. Autor sestavuje komplexní portrét jedinečného mohykána, který je už přes půl století jedním z hlavních katalyzátorů neustále se měnícího dění na světové hudební scéně. Existuje jen málo umělců, kteří by měli tak rozsáhlou fanouškovskou základnu, byli tak častým námětem diskusí a zároveň zůstávali obklopeni tajemnou rouškou nedosažitelnosti. Kdo je „skutečný“ Bob Dylan? Je to začínající hudebník, který se snaží prorazit mezi elitu? Folkový spasitel? Elvis Dylan? Jack Fate? Nebo snad živoucí národní poklad? (65. pole, 448 stran, doporučená cena 448 Kč)
    Kdo je ten chlap? Hledání Boba Dylana
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Guinness World Records 2015 – Guinnessova kniha rekordů

    Jedna z nejznámějších a nejprodávanějších knih na světě přináší v letošním vydání opět nejednu kuriozitu. Díky aplikaci rozšířené reality můžete porovnat svou výšku s největším mužem na světě, poznáte nejtalentovanější domácí mazlíčky, můžete si přečíst o největších loupežích diamantů nebo se seznámit s nejmladším polárníkem. Navíc se dozvíte, jak se rekordy měnily za posledních 60 let. K tomu vás čeká více než 1000 aktualizovaných rekordů z nejrůznějších oborů lidské činnosti. Prostě neodolatelná kniha! (Slovart, 256 stran, doporučená cena 599 Kč)
    Guinnessova kniha rekordů 2015
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Stopa legionáře: Zdeněk Ležák, Michal Kocián

    Výpravný komiks napsaný ke stoletému výročí vzniku československých legií v roce 1914 vás zavede na všechna bojiště, kde naše národní vojenské jednotky za první světové války působily. Děj knihy se drží známých historických faktů i autentických pamětí legionářů. Chronologicky sestavené události vás seznámí se založením České družiny, zárodkem našich legií v Rusku, stejně tak se spontánním vznikem československých jednotek v Paříži či v řadách českých válečných zajatců v Itálii. Komiks také přibližuje složité politické souvislosti vedoucí k Velké válce, k bolševické revoluci v Rusku nebo k rozpadu Rakousko-Uherska a vzniku našeho samostatného  státu. (Argo, 104 stran, 398 Kč)
    Stopa legionáře, Zdeněk Ležák, Michal Kocián
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Rukojmí: Peter Pišťánek

    Návrat do dětství. Příběh osmiletého chlapce, jehož rodiče se nevrátí z návštěvy Vídně, a on proto vyrůstá u svých prarodičů. Žije obklopen svými dětskými a dospělými přáteli i nepřáteli v téměř magickém prostředí Staré Vsi, v navenek idylickém pohraničí. Děj knihy se odehrává v polovině šedesátých let minulého století, hlavní hrdina prožívá svá dětská dobrodružství a přitom se učí i něco o životě, o jeho kráse i těžkosti. To, že jsou jeho rodiče relativně blízko, a přitom beznadějně daleko, dodává jímavému příběhu zajímavý paradox, který se chlapec ve své dětské naivitě rozhodne vyřešit tak radikálně, jak to jen zvládne. (Slovart, 320 stran, doporučená cena 299 Kč)
    Rukojmí
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy
  • Hobit: J. R. R. Tolkien (speciální limitované vydání 66 kusů v kůži)

    A jedna lahůdka na konec... K premiéře posledního filmového Hobita připravilo nakladatelství Argo exkluzivní limitované vydání Hobita. Jedná se o 200 číslovaných kusů na papíře Classic Chamois, z nichž prvních 66 kusů je číslovaných římskými číslicemi a ručně svázaných v černé kůži se zlatou ražbou. Zbylých 134 kusů je svázáno do potištěného plátna s ilustrací J. R. R. Tolkiena na deskách. Limitovaná edice obsahuje ilustrace J. R. R. Tolkiena. (Argo, cena vydání v kožené vazbě 3333 Kč, v plátně 598 Kč)
    Hobit, limitovaná edice
    Autor: Archiv online Blesk pro ženy

Autor: red
Diskuse ke článku
.