Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kočičí batman: Přežil pád ze 7. patra, teď se uchází o vaše hlasy v soutěži

13. listopadu 2014 | 10:30

Statečný kocourek přežil svojí smrt. Jako dvouletý totiž vypadl z okna ze 7. patra paneláku. Nikdo nevěřil, že to zvládne. On všem ale dokázal, že je velký bojovník. Z ošklivých zranění se dostal a teď bojuje o vaše hlasy v soutěži Kočka Česka 2014.

"Bydleli jsme v 7. patře paneláku a Čepejro jako každý den trůnil na parapetu. V té době mu byly asi 2 roky. Vlastně dodnes nevíme, jak k tomu opravdu došlo, zda kolem proletěl nějaký pták nebo hmyz, a nebo mě poznal, že přicházím domů a naklonil se, ale v každém případě, když já směřovala výtahem nahoru, náš kocour už byl dole na zemi.

Z výtahu jsem slyšela pouze šílený dupot a ještě si říkala, co to je to za lidi, kteří neumějí normálně chodit po schodech. Byli to moji synové. Nahoře u výtahu stál zelený manžel, řekl jedno slovo "kocour", vše se mi spojilo a okamžitě jsem sjela výtahem zase dolů. Čepejro byl opravdu hodně potlučený, vypadalo to, že ochrnul, měl prokousnutý jazyk, hodně natlučený čumák, chrčel a chrlil krev," vzpomíná majitelka kocourka Radka Helvichová.

Veterinární pohotovost byla naštěstí asi jen 300 metrů vzdušnou čarou. To zřejmě těžce zraněnému chlupáčovi zachránilo život. "Přijeli jsme nepředpisovou rychlostí autem, já v sukni, podpatcích, s notebookem v ruce, synové v pyžamech a manžel v pohodlném domácím zeleném hábitu, který jsme koupili v Egyptě na dovolené. Musel na nás být komický pohled. Dnes už se tomu smějeme, ale v té chvíli jsme byli šílená rodina. A to nejen vzhledem, ale hlavně strachy, že o kocourka přijdeme," dodává.

Čepejro, který dnes bojuje o vaše hlasy v největší kočičí soutěži na českém internetu Kočka Česka, byl zrentgenován a ošetřen. Hnuly se mu plíce, proto chrlil krev, ale naštěstí si nic nezlomil. Veterinářka majitelům oznámila, že je to v podstatě zázrak. Při pádu z takové výšky dochází zpravidla ke zlomení končetin a proražení srdce nebo plic zlomenou kostí.

Hlasujte a přihlašujte své mazlíčky ZDE >>>

Statečný kocourek Čepejro přežil svojí smrt! Dnes váží 10 kilo, má vysoké, krásné a svalnaté nohy, obrovské tlapky, štětičky na uších jako má rys a huňatý ocas jako má medvídek mýval.
Autor: Archiv majitelky
Po ošetření kocourka museli v ordinaci navíc ještě ošetřovat paničku, která ten šok neustála a skácela se k zemi. Šlo přece o život jejich milovaného mazlíčka. "V práci jsem si vzala dovolenou, vystěhovali jsme nábytek z obýváku, aby Čejpro neměl kam vyskočit, na zem jsme dali pouze matraci, nařídila jsem si budík na telefonu po půl hodině, kdybych náhodou usnula a neustále ho sledovala," vzpomíná.

"Ležel schoulený, nežral, chroptěl a bál se, když jsme se k němu přiblížili. Když dorazil syn ze školy, vystřídal mě v hlídání, abych dospala probdělou noc a takhle to šlo skoro týden, den po dni. Náš hrdina se dal dohromady, vše se mu zahojilo a nemá žádné zdravotní ani psychické následky."

Čejpro zkrátka všem dokázal, že je velký bojovník. Z ošklivých zranění se dostal a teď bojuje o vaše hlasy v největší kočičí soutěži na českém internetu Kočka Česka.

Na veterinární klinice se Čejpro stal  hrdinou a miláčkem všech zaměstnanců. Při každé jeho návštěvě se seběhl všechen personál, každý chtěl vidět toho hrdinu na vlastní oči...

"Pro všechny chovatele by měl být náš příběh poučením, že kočku na parapet v takové výšce prostě nemůžete pustit bez jištění," zakončuje své vyprávění majitelka.

Statečný kocourek Čepejro přežil svojí smrt! Dnes váží 10 kilo, má vysoké, krásné a svalnaté nohy, obrovské tlapky, štětičky na uších jako má rys a huňatý ocas jako má medvídek mýval.
Autor: Archiv majitelky
Kdo je Čepejro

Čepejra si majitelka vyhlédla na internetu. "Moc jsem si přála kocourka a prohlížela si různé odkazy, až jsem se dostala k rase, která v té době, před 6,5 lety, ještě nebyla tolik známá, mainské mývalí kočce. Viděla jsem fotku jeho "tatínka" Bentlyho, z kterého jsem byla naprosto uchvácená. Zkontaktovala jsem majitelku chovné stanice a čekala, až koťátka přijdou na svět," vzpomíná Radka Helvichová.

Statečný kocourek Čepejro přežil svojí smrt! Dnes váží 10 kilo, má vysoké, krásné a svalnaté nohy, obrovské tlapky, štětičky na uších jako má rys a huňatý ocas jako má medvídek mýval.
Autor: Archiv majitelky

Kocourek se narodil v červenci 2007. Když mu byl jeden měsíc, udělali si nynější majitelé rodinný výlet až do Bohuňova a jako 10-ti centimetrové kotě ho poprvé vzali do dlaně a těšili se, až uplynou tři měsíce, aby si ho mohli odvézt domů.

"Mimochodem jeho pravé jméno je Fabio Magic Giant, ale byl tak rozježený a rozčepejřený a kolem krku měl hřívu jako lev, že jsme mu dali jméno Čepejro. Okamžitě se stal miláčkem celé rodiny a atrakcí pro naše návštěvy. Má velmi mírnou a snášenlivou povahu, vrká jako holub a poslouchá jako pes. Zvládá i běžné povely pro pejsky, samozřejmě pouze pokud má chuť, přeci jen je to šelma. I proto se jim říká kočkopsi," dodává majitelka.

Dnes je z deseticentimetrového koťátka macek, který váží 10 kilo. Má vysoké, krásné a svalnaté nohy, obrovské tlapky, štětičky na uších, stejné jako má rys a huňatý ocas jako medvídek mýval.